2017-08-09 Återigen en cykelträningstur och retur till Ban Krud, 8.2 mil

Idag bjuder vädret på sol och +35 C i skuggan och Rulle tyckte det därmed var en bra idé med en cykelträningstur tillsammans med mig till Ban Krud. Jag cyklade ju visserligen den turen i måndags men den är en så fin som träningsrunda så visst hängde jag på efter som han så gärna vill cykla med mig :-D. 
 
Jag gillar ju att träningscykla och kan jag göra det varannan dag varvat med mina strandlångisar är det ett bra träningsupplägg som passar mig bra.  
 
Den här gången cyklade vi direkt ut på motorvägen vid norra U-svängen och följde motorvägen söderut mot Tap Saké i ca 1,2 mil. Där vek vi av som vi brukar och tar landsvägen ner till fiskebyn och Tap Saké Beach. Härefter cyklar vid den vackra kustvägen till Ban Krud.
 
Fiskebyn vid Tap Saké Beach och två stora rejäla fiskebåtar ligger vid träpiren nummer 2...
 
Vy norrut och pir nummer ett...   
 
Rulle testade träpiren nummer 2 en bit...
 
Fast jag körde ganska hårt i måndags på den här sträckan kändes benen pigga och starka. Därför är det bra att varva med mina strandlångisar på minst 10 000 steg men jag behöver inte knalla på som en galning utan kan ta det i lugnare takt om jag vill. Jag stannar ofta för att kolla på sådant jag tycker är intressant samt fotograferar massor. Benen behöver få sin vila mellan cykelträningspassen men att gå långt för att röra på påkarna är bara nyttigt.
 
Jag har alltid tränat fysiskt, på ett eller annat sätt, så det är ett behov som bara finns där och det är underbart att få ut eventuell överskottsenergi och bli fysiskt trött. Kroppen mår bra av att jobba med de muskler vi har till skillnad mot att bara sitta still eller röra sig lite eller måttligt. 
 
Nåväl, åter till dagens cykelträningspass och idag gick det undan till Ban Krud och sista biten till 7-11 hetsade Rulle mig för jag var på väg att slå mitt tidsrekord och hamnade på 1,46 timme på dessa 4,1 mil och snitthastigheten blev 23,1 km/timme och max 36,7 km/timme. Härligt!
 
Första gången jag cyklade till Ban Krud den 20 juni 2017 behövde jag 2,05 timmar på mig. En viss skillnad med andra ord och det känns alltid bra att det blir bättre och bättre.
 
Välförtjänt vila och näringsintag på 7-11 i Ban Krud...
 
...och dagen till ära blev det en selfie också...
 
På hemvägen hade det börjat blåsa lite mer från väst så det blev motvind stundtals som vi fick kämpa med och det drar ner hastigheten lite för mig i vart fall. Men lite motighet  ger bara bättre träning så det är bara att spotta i nävarna och köra på.
 
Värmen steg också givetvis några grader som den gör under dagen och det blev fler vattenpauser för min del än vanligt och det är viktigt att inte nonchalera det och bara köra på utan stanna och dricka då jag behöver mycket vätska på en gång och för mig räcker det inte med att småsippa under färd.
 
Välbehövlig vattenpaus och det gäller att hitta de få skuggplatser som finns efter vägen om de ligger på fel sida om vägen.
 
Vi cyklade samma väg hemåt och eftersom det är onsdagsmarknad på den norrgående sidan om motorvägen, någon km söder om Huay Yang, passade vi på att köpa grönsaker samt 2 kg gula fina mangos á 30 baht/kg.
 
Vi rullade in till vårt hus vid kl 13.45 och det var skönt att komma hem, duscha och slänga de plaskvåta svettkläderna i tvättmaskinen och veta att nu är det bara softartid som gäller resten av dagen. Lönen för mödan är därmed uppnådd och det är en ljuvlig känsla!
 
Dagens cykelträningsresultat: Total distans 8,2 mil, total cykelträningstid 3,39 timmar, snittfart 23 km/timme, maxfart 36,7 km/timme och det jag gillar mest och bäst 2 056 brända kcal.
 
Tack min älskade Rulle för en mycket svettig och härlig cykelträningstur!
 
Ikväll (Lill-lördag) bjussar Rulle på Mango Colada då vi har mycket gula mangos att inmundiga och då passar det ju suveränt bra med en smarrig drink av denna goda frukt innan kvällsmaten.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en extra mysig onsdag vad du än befinner dig eller vad du än gör idag och var rädd om livet, du har bara har ett!
 
 

Kommentarer:

1 svein:

Dere er heldige :)

Svar: Tack så mycket Svein!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Linda:

Vad fina ni är på bilden och strongt jobbat med cyklingen!

Svar: Tack så mycket hjärtat! Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

BRA JOBB!! Underbart vackra bilder. Nu är vi igång och arbetar igen. Vår underbara semester slut med träning varje dag. Vi fortsätter att träna men vi får inte till detta varje dag, förutom min yoga såklart. Härligt att se er träning, det sporrar oss att jobba på, spara pengar och planera inför framtiden.... Ha en fin onsdag och var ni också rädda om livet.

Svar: Tack så mycket Annette och yoga är också mycket bra för kroppen och knoppen 😀 Roligt att att dela med sig och inspirera 😁 Må så gott 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Maria:

Grymt bra cyklat och fin bild på er! Och härliga övriga bilder med :) pok äe

Svar: Tack så mycket hjärtat och snart är du med i selfien du också 😍😍😍 Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: