2017-08-15 Dagens cykelträningstur och retur till Ban Krud, 8,3 mil...

Idag cyklade jag själv tur och retur till Ban Krud för Rulle hade lite ont i halsen och avstod klokt nog från att cykelträna idag.
 
Amala från Sang Arun ringde mig igår sent på eftermiddagen och berättade att hon hade 2 papayafrukter att sälja till mig och vi kom överens om att jag skulle köpa dem idag. Jag började därmed att cykla dit via Flygrakan för när jag är på väg hem vill jag helst cykla hem direkt.
 
Amala var dock inte hemma för tillfället men hennes grannar hjälpte mig att köpa de 2 papayorna så det ordnade sig ändå.
 
Jag cyklade sedan den vanliga vägen till Ban Krud och solen gassade för fullt från en klarblå himmel och det är ca +35 C i skuggan. Det vara bara att dra på så fartvinden svalkade lite :-D.
 
En av vätskepauserna tar jag gärna här vid Tap Saké Beach för att njuta av utsikten över havet...
 
Här är det också härligt att stanna för ett kort stopp och njuta av grönskan, den vackra palmen samt Burmabergen...
 
Jag rullade in till 7-11 i Ban Krud på cykelträningstiden 1,54 timme och det är jag nöjd med. Vägen via Mellanvägen, Orchidvägen och Flygrakan är något längre samt tar även längre tid att cykla än om jag väljer den fina jämna motorvägen från Huay Yang istället till landsvägen ca 2 km norr om Tap Saké där vi alltid viker av för att cykla kustvägen.
 
Några minuter hit eller dit spelar ju egentligen ingen roll men jag blir peppad av att få bättre och bättre tider, så är det bara. Jag gillar att utmana mig själv, tänja på gränserna och ge kroppen vad den tål samt gärna lite till och når jag mina avsikter och mål blir jag så nöjd med mig själv och där det oerhörd tillfredsställande. Jag äger min kropp och träning av den så jag kan inte skylla på någon annan än mig själv om jag inte skulle nå ett specifikt mål utan då är det bara att göra bättre ifrån sig nästa gång utan att låta sig nedslås och bli besviken.  
 
Det var skönt att sitta en stund utanför 7-11 och få i mig lite energipåfyllning via medhavda bananer samt inköp av smarrig energirik soyamjölk med fler mineraler och mindre socker i på tetra som de har på 7-11. Mineralvatten måste också fyllas på i mina flaskor till hemvägen.
 
Jag fick också ett angenämt samtal med en trevlig barnfamilj från Holland, strax utanför Amsterdam, som skulle gästa Ban Krud i några dagar och se sig om där. Det är alltid roligt att växla några ord med faranger från andra länder än Sverige som gästar Thailand och de flesta har många trevligheter att berätta om. 
 
Vi skiljdes åt och önskade varandra lycka till då de skulle hyra MC och det var hög tid för mig att cykla hem igen. 
 
Här i närheten av Rocky Point har de satt upp en massa träningsredskap för allmänheten så är du sugen att träna samtidigt som du kan blicka ut över havet är det bara att sätta igång.
 
Rullband för gång eller löpning samt lite andra typer av redskap för hela kroppen...
 
Här finns det fler redskap...
 
Det var skönt att komma hem igen och Rulle hade lunchfikat klart så det var bara att sätta sig till bords. Så fin service har jag av min älskade Rulle och det är jag glad och tacksam för.
 
Efter ett sådant här tufft cykelpass är det bästa att veta att jag har jobbat hårt och gjort mitt bästa och att få njuta av vilan efteråt, det är så underbart skönt!
 
Dagens träningsresultat: Distans 8,3 mil, cykelträningstid totalt 3,41 timmar, snittfart 22,6 km/timme, maxfart 39,5 km/timme och 2 057 brända kcal. (Härligt!) 
 
Jag önskar dig min bloggläsare en fin dag och gillar du mitt inlägg kan du berätta det via en kommentar eller bara klicka i "gillarutan med hjärtat". Det är alltid kul som bloggare att få respons för de inlägg vi gör för det ger mycket god energi att fortsätta blogga.  
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Fylld av beundran. Jag cyklade knappt 1/10 av din sträcka idag och oj vad jag fick ont i benen. Så sträck på dig och var stolt över din prestation. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för de fina orden och nu är det bara för dig att cykla på så blir du duktigare och duktigare samt får starka pigga ben du också :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

BRA JOBB Annika! Vackra bilder som vanlig. Nu är det åter arbete och det gäller att få in träning efter jobb. Ambitionen är att träna 4-5ggr/vecka med löpning och cykling. Idag blev det löpning och igår var det 4,5 mil cykel så jag är nöjd. Allt är bättre än att inte göra något.... Ha en fin tisdag.

Svar: Tack så mycket Anette och duktigt jobbat av dig också! Att träna hårt är härligt för både kroppen och knoppen och lycka till med kombinationen jobb och träning :-D Det fixar du lätt då viljan finns :-D Ha en fin onsdag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tina:

Japp jag gillar dig och din blogg, du är fantastisk med all dokumentation från HY med omnejd! Superbra cyklat idag med, igen!!! Jag tog cykeln till Slussen, ca 3 km hemifrån oss idag 😂. Bättre att cykla än att sätta mig på bussen dock.... Kram från Tina ✨

Svar: Tack så mycket Tina för det och det gör mig mycket glad! Bra jobbat själv och cykla är både nyttigt och kul om man har möjlighet :-D Stor varm kram till dig från mig! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina:

Otroligt att läsa om dina cykelpass. Så himla bra kämpat! Själv har jag haft lite dålig fokus på träningen, lite soffpotatis... Fast en dryg veckas vandring i fjällen och sedan massor med jobb i trädgården - det räknas väl också?

Svar: Tack så mycket Christina och visst räknas det som en bra träning som dessutom är rolig och gör nytta. 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Roger:

Otroligt bra träning att cykla ! Tycker verkligen att du kämpar på bra 😀

Svar: Tack så mycket Roger och visst är det en helt fantastisk träning för hela kroppen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: