2017-08-17 Cykelträning tur och retur till Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 7 mil i regn...

Igår fick jag hjälp att ta mig fram via min vackra Forza och idag fick mina ben jobba på cykeln istället. Variation i tillvaron är bara nyttigt och förhöjer livskvalitén.
 
Rulle är fortfarande lite krasslig och ska då givetvis inte ut och anstränga sig utan det var bara för mig att ge mig ut själv. Väderprognosen har lovat regn och det småduggade när jag startade hemifrån. Rulle frågade om jag verkligen skulle cykla då det regnade men jag hade ju bestämt mig för det och då kan inget regn hindra mig.
 
Cykelträningen för dagen skulle gå till Prachuap Khiri Khan (PKK) via Dan Singh Khon och den rundan är tuff om jag väljer även 1 km uppförsbacken och det hade jag för avsikt att göra. Inte smita som vid förra gången och hamna i en hård vindtunnel istället för att jag skulle ta en lite längre men något "lättare" väg. Nej, det misstaget gör jag inte om utan det är bättre att ta alla uppförsbackarna och bli starkare i stället för att fega ur.  
 
Det regnade inte särskilt mycket utan mer eller mindre stril med korta uppehåll men det var faktiskt skönt för de blev svalare, luften var lätt att andas och jag skippade regnjackan helt. Bättre att cykla utan så länge det inte vräker ner regn och det gjorde det inte.
 
Jag fixade alla tre uppförsbackarna (500 m, 1 km, 2 km) bättre idag och det kändes riktigt bra fast det var tufft förstås. Att det var svalare i luften kan givetvis ha påverkat också.
 
Jag är lika nöjd varje gång och hamnar nästan i ett lyckorus när jag knäckt den sista 2 km backen för sedan är det bara att köra på. Det är det som är njutningen för mig att träna, jobba hårt och sedan få belöningen...
 
Att bara stanna här och kolla ut över nejden är en stor belöning i sig...
 
Så frodigt och vackert med regntunga moln över Burmabergen...
 
Hade jag stannat hemma idag bara för att det regnade lite hade jag inte fått uppleva den här ljuvliga känslan. Att ta mig fram på min cykel oavsett väder och vind och samtidigt låta kroppen jobba är svårt att beskriva med ord. Bara den som har samma tänk förstår hur det känns...
 
Jag rullade in till PKK och 7-11 efter 4 mil på träningstiden 1,47 timme och så snabbt har jag inte cyklat samma runda tidigare. Jisses vad kul!
 
När jag ändå var i PKK passade jag på att göra några ärenden, en så viktig sak som att fylla på förrådet med vovvarnas tuggpinnar tex...Jag gjorde även ett besök i Cykelshopen och när de fick reda på att Rulle var krasslig i halsen och hostade, bad de mig vänta, och stack iväg till apoteket och köpte medikamenter som de tycker är bra och som jag skulle ge till Rulle. Jag erbjöd mig givetvis att betala för medikamenterna men det ville de inte veta av utan ville ge det till Rulle bara för att han skulle bli frisk snabbare.
 
Vilken otrolig generositet och välvilja och det är så typiskt thailändare att göra så här och tänka med hjärtat och så måna om att göra gott! De skickade med mig ett knippe bananer också som jag kunde äta på vägen hem för att få mer energi.
 
Det är så rörande och att bara tänka på dessa fantastiska människor gjorde så att cyklingen hem gick som en dans fast det regnade mer eller mindre hela vägen hem.  
 
Rulles gåva från Cykelshopen i PKK
 
Dagens cykelträningsresultat: Distans 7 mil, träningstid 3,06 timme (rekord för mig på den här rundan), snittfart 22,4 km/timme, maxfart 39,8 km/timme och som vanligt det bästa, 1 712 brända kcal. 
 
Jag är så nöjd och stolt över mig själv samt så glad över att jag har anammat det här med cykelträningen här i Thailand som ett komplement till mina strandlångisar. 
 
Att vara stolt över sig själv oavsett prestation kan aldrig vara fel för vem, förutom en själv, är mest gagnad över att den egna kroppen och knoppen mår bra? 
 
Givetvis kan en stolt, glad och nöjd människa påverka sin närmaste omgivning på ett positivt sätt då en glad och nöjd människa sprider god energi omkring sig som i bästa fall kan smitta av sig och förhöja tillvaron för fler än en själv.
 
Det är bara positivt med andra ord att börja med sig själv, om viljan finns att försöka göra världen till en bättre plats för alla på denna jord att leva i harmoni med varandra.   
 
Jag önskar dig min bloggläsare en synnerligen fin torsdag var du än befinner dig och gör för tillfället!
 
Om du gillar detta inlägg får du gärna klicka på hjärtat i bloggen eller ännu trevligare om du vill ge mig en kommentar förstås.
 

Kommentarer:

1 tiina:

Du inspirerar faktiskt mig också till att fortsätta med min cykelträning! Tack! Ju, jag har hört att luften innehåller mera syre när det regnar. Det kan också vara en orsak till att det känns lättare att andas.

Svar: Vad härligt Tiina att jag inspirerat dig att fortsätta din cykelträning och du har rätt att luften är lättare att andas när det regnar och här i tropikerna så här års är det alltid hög luftfuktighet även när solen skiner. Det gör det lättare att träna här över lag för mig som gillar fuktig värme till skillnad mot torr värme :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Elisabet Lundqvist:

oj nu blev jag känslosam och tänker på mina fina thailändska vänner i Phuket som är precis likadana ,utan att tänka på sin egen ekonomiska situation så är dom så mån om mig och min man när vi är där. Hälsningar Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet för din kommentar och vad härligt att positiva minnen väcks hos dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria:

Vad bra att du cyklade trots dåliga vädret :) Och vad fint av thailändarna att fixa medikament till pappa! Hoppas han mår bättre snart. POK ÄE

Svar: Tack så mycket hjärtat och visst var det fint gjort av dem😍Pappa får bara ta det lugnt så går det över fortare. 😋 Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anette:

BRA JOBB Annika! Vilken fin gest från cykelaffären till Rulle. Ha en skön torsdagkväll ihop.

Svar: Tack så mycket Anette och visst är det underbart! Ha en fin torsdag ni också😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Janeth:

Har blivit så inspirerad av att läsa om dina cykelturer så både jag och maken har köpt cyklar och börjat träna. Jättekul.Tack för inspirationen😁

Svar: Oj vad roligt att få veta det Janeth och visst är det häftigt att träna via cykeln 😀 Tack för att du läser min blogg och lycka till med cyklingen😊😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Camilla:

Oj vad duktig du är på att motionera! Du ger även mig sannerligen inspiration att röra på mig! Och din positiva inställning överhuvudtaget!

Många skulle kanske stanna till mitt i livet och verkligen känna hur bra men egentligen har det!

Svar: Tack så mycket Camilla för det och det glädjer mig att jag kan inspirera både dig och de som vill både starta eller fortsätta med att motionera på ett eller annat sätt :-D Att tänka på kroppens välmående av det samt att det öppnar även andra sinnen att ta vara på det liv man har på bästa sätt. Må så gott och var rädd om dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: