2017-02-09 Dags för Svart-Forzan att få lite vård av Yo på Yo´s Garage...

Idag, innan Yogapasset på Orchid 3, tog jag Svart-Forzan till Yo´s Garage på Orchidvägen för rengöring av drivhuset och byte av drivrem samt det kullager som remmen löper runt. Drivningen känns ojämn och lite hackig när vi kör och då är det dags att se över drivhuset.
 
Ibland kan det räcka med rengöring då det samlas smuts etc. där och rengöring bör göras minst var 6 månad. Nu var det dock dags att byta kullagret och drivremmen då de har några år på nacken och drivremmen har blivit längre på grund av små sprickbildningar i gummit av tidens tand och då fungerar den inte optimalt.  
 
Skönt att vi har duktiga Yo i vår närhet här i Huay Yang som kommer att fixa det här galant under dagen.
 
Efter yogan fick jag gå hem några kilometer, men det är ju bara nyttigt, och då fick jag både yoga samt en långis på en och samma dag. 
 
Här står Svart-Forzan för byte av drivrem etc
 
Yo´s Garage på Orchidvägen att rekommendera för dig som vill ha extra proffsig service av din motorcykel.

Kommentarer:

1 Yvonne Sundberg:

Vi lämnar alltid våra MC till Yo. Han är väldigt duktig och noga tycker vi! 👍😊

Svar: Tack för din kommentar och det gör Yo glad att få veta :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Staffan:

Vad fick du betala för den servicen och hur lång tid tog den?

Själv hade jag min motorcykel inne på Honda BigWing för dess tredje regelbundna service. Jag är glatt överraskad över att servicekostnaden för samtliga gången inte uppgått till mer än 4000 Baht. Som en jämförelse så är den kostnaden bara en tredjedel av vad lilla Vespan kostade för samma körsträcka - så det är skönt att den är såld.

Svar: Servicen tog nästan en dags arbete med att plocka ner drivhuset, slipning och rengöring, ny drivrem samt kullager och det gick på 2 550 bah med arbetskostnad och delar. Dessutom tvättar han alltid hojen men tar inte betalt för det då han ser det som en goodwill service. Yo´s granskande noggranna ögon såg att däcken bör bytas på den så han har nu fått beställa två nya däck och får göra det jobbet också när däcken kommit. Tyvärr kan han inte serva Rulles Honda CB 500x då BigWing i Hua Hin inte säljer delar etc till honom för de vill göra servicen själva. Med tanke på skillnaden i servicepris på Vespan förstår jag att ni är glada för att de är sålda. :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: