2017-02-20 Full fart med en massa ärenden i Prachuap Khiri Khan bl.a på nyinvigda Global House

I morse drog Rulle iväg på sin motorcykel för att uträtta några ärenden i Hua Hin och efter den härliga strandlångisen med Kia tog jag min motorcykel och åkte till Prachuap Khiri Khan.
 
Det är ljuvligt att köra lite snabbare nu på Phet Kasem Road efter renoveringen av hela vägsträckan mellan bl.a Huay Yang och Prachuap Khiri Khan och jag kom därmed snabbt fram till målet då jag hade massor av ärenden att uträtta.
 
Mitt sista projekt för dagen, innan hemfärden på sena eftermiddagen, var att kolla på Global House sortiment då den jättebutiken är alldeles nyinvigd och jag är nyfiken på vad som finns där innanför väggarna.
 
Jisses vilket stort sortiment när det gäller hus och hem och detta är ett eldorado för hemmafixaren och jag vet att Rulle skulle hitta både det ena och det andra här i det enormt rika sortimentet i olika prisklasser. Det är ett mycket större utbud än vad Home Pro har att erbjuda i den vägen och även en del varor är dessutom billigare av samma slag. 
 
Det sortiment som HomePro har fler att välja på är kyl och frys samt tvättmaskiner och köksprylar så vitt jag såg.
 
Just idag var det mer personal än kunder och personalen hälsade glatt och vänligt och erbjöd att hjälpa till om jag såg lite tveksam ut bland hyllorna utan att för den delen vara påflugna.
 
Inköpet för min del blev en ny handduschslang till gästtoan då den vi har börjar bli väl ärgad i metallen och ser därmed ofräsch och tråkig ut. Att bara välja den slang som såg bäst ut var svårt bara det då det fanns hur många som helst att välja på i olika prisklasser. Suck, jag tog den som kostade mitt emellan för den såg bra ut rent funktionellt.
 
När jag kom ut från Global House efter en bra stund, som det tog att kolla runt på större delen av sortimentet, satt Rulle på sin hoj utanför ingången och väntade på mig. Han visste att jag skulle kolla på Global House innan jag åkte hem så det var bra tajmat.
 
När jag berättade om vad jag sett därinne, bland annat en takfläkt av mindre format med en snygg lampa i mitten som vi behöver i köket och som därmed inte stör gaslågorna när vi använder dem. Vi har letat och letat i de flesta affärer som saluför alla sorters fläktar och här på Global House fanns den i 3 olika färger. Mörkbruna blad, som vi valde, och svarta och i silver.
 
Den lilla takfläkten köpte vi alltså direkt och spände fast kartongen på Rulles hojs pakethållare (bottenplatta för topbox).
 
När vi travade runt därinne och jag visade Rulle det jag vet att han gillar, blev han så hänförd av sortimentet som jag trodde att han skulle bli. Nu vet jag vart det bär av nästa gång han behöver något för att fixa till det ena eller det andra här hemma.    
 
Global House i Prachuap Khiri Khan...
 
 
Global House nya "gubbdagiset" i Prachuap Khiri Khan :-D
 
Nu har vi det mesta av det bästa i större butiker för hus och hem som bl.a  Tesco Lotus, Home Pro, Makro och nu även Global House ca 2,8 mil norr om Huay Yang och behöver inte åka till t ex Hua Hin längre för att få samma slags sortiment. Vilken härlig utveckling!
 
Det enda jag egentligen saknar i vår närhet är ett större möbelvaruhus med lite mer moderna europeiska möbler och smarta lösningar om det blir verklighet eller inte vet jag inte men hoppas kan jag alltid göra.  
 
Det var kul att få sällskap och åka hem tillsammans med min älskade Rulle även om vi kör på varsin hoj. Eftersom vi är ganska barnsliga av oss blir det lite skojig tävling också vem som kommer på de smartaste och snabbaste lösningarna att ta sig hem och fram i trafiken utan att tumma på säkerheten förstås. 
 
Idag vann jag men om Rulle sätter den sidan till har jag inte en chans att vinna då han har många års erfarenhet av att köra MC i jämförelse med mig så det är ganska naturligt. Men oavsett det är det kul att vinna när jag får chansen...

Kommentarer:

1 Anonym:

Lika barn leka bäst💜/Gertrude

Svar: Ha, ha ja det stämmer Gertrude :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Låter som en toppen affär åka dit för saker man behöver o sen kolla runt o hitta saker an inte visste att man behövde?? alltid roligt med heminredning o bra att ha saker till hemmet.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Hej Birgitta och visst är det toppen att ha detta stora varuutbud i vår närhet :-D Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Elisabeth:

Så hyggeligt at læse din blok i dag og se et billede af Kia som vi har talt en del med de gange vi har boet på Nishaville.
Nu er der også kun en uges tid til vi kommer derud, hyggeligt at Kia er der vi plejer at bo næsten ved side af hendes hus.

Kram Elisabeth

Svar: Tack så mycket Elisabeth för det och roligt att ni känner Kia, det är en mycket go och fin kvinna samt vän. Välkomna till HY :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Tina Holst Önneby:

Kanon 👍 vi har också letat variant till köket. Ska absolut kolla läget 👍
Ha en fin dag 🌞 🌞 🌞 kramisar 😘

Svar: Du får kolla Tina när vi satt upp den i taket :-D Ha en fin dag du/ni också och stor varm kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Per Lundqvist:

Trevligt att vi har PKK på så hyggligt nära avstånd. Var ligger Global House i förhållande till de tre andra nämnda?

Svar: Visst är det trevligt med så stort utbud Per. Global House ligger ca 200 meter norr om Makro med infart från Phet Kasem Road. Du ser båda tydligt från vägen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anna, Travel on a Cloud:

Vilken affär! Så härligt det är när man hittar det perfekta stället med stort utbud. Men ibland kan det bli lite väl stort (svårt att välja), haha ... ;)

Svar: Ja verkligen Anna och det gäller att inte villa bort sig bland varuhyllorna :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: