2017-02-23 Lite omvårdnad om "mina" fina goa hundar...

På Universitetscampen nedanför Sukta Resort bor det 3 hundar som oftast kommer och möter mig när jag kommer på cykeln för att gå på min strandlångis. Jag har döpt dem till Berta, Skruttan och Lord.
 
För en tid sedan hade Berta stora kala fläckar på ryggen och hon hade säkert drabbats av skabb eller annan parasit som härjade i hennes hud.
 
Den 17 januari 2017 gav jag henne 2 tabletter mot hudparasiter, tabletter som jag fått av Mia på Dog & Cat Rescue och idag har hennes päls återhämtat sig helt. Det finns bara en pytteliten fläck kvar.
 
Helt fantastiskt och glädjande att tabletterna hjälpte henne så effektivt!
 
Här kan du se bilderna på Berta före och efter tablettbehandlingen.
 
Bertas pälslösa hudfläckar 2017-01-17
 
Berta 2017-02-23 med fin frisk blank päls  
 
Berta 2017-02-23 de tidigare bara fläckarna har bytts ut mot blank fin päls...
 
Häromdagen såg jag att även Lord har drabbats av stora kala skorviga fläckar och sår på ryggen och svansroten.
 
2017-02-23 Lord med stora kala fläckar och sår på ryggen och på svansroten 
 
Skorviga kala hudfläckar
 
Idag gav jag honom 2 tabletter av samma typ som jag gav till Berta, tabletter som jag denna gång fått av Göran på Dog & Cat Rescue, och som ska vara effektiva mot hudparasiter och nu får vi se om några veckor om det blivit någon skillnad.
 
Då Lord är lite lynnig och egensinnig och inte vill att man vare sig klappar eller tar på honom skulle det inte fungera att hålla i honom och ge honom tabletterna via munnen direkt. Därför köpte jag ett gäng korvar av griskött på Dang Shop på vägen ner till stranden och de var suveränt att stoppa in tabletterna i korven som han sedan tog försiktigt och fint från min hand.
 
Berta, Skruttan och Lord fick sedan dela på resten av korvarna i paketet så alla blev nöjda och ingen kände sig särbehandlad :-D.
 
Jag har svårt att se hundar hundar som har något problem av något slag utan att försöka hjälpa dem så gott jag kan och förmår och nu får vi se om tabletterna är lika effektiva på Lord hudproblem. Det gör ont i mitt hjärta att se hundar som kliar sig frenetiskt och blir stressade av det och det är ju bara att tänka själv hur jobbigt det är på en själv när något på huden kliar och minsta lilla myggbett kan vara nog så irriterande.
 
Jag älskar alla "mina" hundar då de ger mig så stor glädje att träffa dem när de själva vill och få ge något gott att äta samt en massa kärlek är det minsta jag kan göra för att återgälda deras tillgivenhet och förtroende. 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Vad bra gjort av dig Annika underbart att se det fina resultatet
Massor med kramar till dig
Susanne

Svar: Tack så mycket Susanne och jag är så glad över att kunna hjälpa dem <3 Massor med kramar till dig från mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Hej!
Vad bra för hundarna att de har dig någon som bryr sig och pysslar om dem.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och jag är lika glad att ha dem som förgyller min tillvaro 😍😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria:

Vad fin Berta blivit! Kliar hon sig mindre nu? Tråkigt att Lord fått samma, hoppas tabletterna hjälper <3 fint av dig!! Pok äe

Svar: Tack mitt hjärta och hon kliar sig lite grann på magen och så men det det finns ju alltid ett och annat kryp som stör dem, myror eller så. Det tar några veckor innan resultatet visar sig på Lord men jag hoppas på bästa resultat förstås. Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: