2017-01-16 Lugnet i Huay Yang efter stormen och goda samtal...

Idag har jag varit mycket social och har haft trevliga, både längre och kortare samtal med några av mina vänner i byn. Det känns bra att ha hur mycket tid som helst egentligen till det när andan faller på och mina vänner vill ha en pratstund med mig.
 
Tack fina goa vänner för mysiga och givande samtal!
 
Jag cyklade ner till havet på sena eftermiddagen för att kolla läget där och havet betedde sig hyfsat lugnt och fint. Det har mest varit mulet idag men då och då tittade solen fram.
 
I morgon är det 100 % risk för regn och vi får se om det blir så. Det är inte så bra om det vräker ner en massa regn igen, framför allt inte i Bangsaphan med omnejd där de har det tillräckligt jobbigt att få ordning på den kaos som uppkommit efter översvämningen som drabbat dem samt södra Thailand hårt.
 
Lugnt hav utanför Huay Yang och en fiskebåt puttrar fram så fint...
 
Här utanför Pom´s kan man sätta sig och blicka ut över det vackra havet och de har försökt jämna ut sanden på stranden så gott det går efter vågornas framfart i samband med det ovävder som härjade för några dagar sedan.
 
Jag önskar er alla mina bloggläsare en härlig dag och kväll!

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack för fantastiska bilder hoppas att det inte kommer mera regn ☺

Svar: Tack själv anonym för det!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Gun-Britt:

Vi håller tummarna för att det inte kommer fler störtskurar.Lite fint duggregn räcker åt er.Men vi har läst på textTV att det kan bli mer än så.Vi följer er och ser vad som händer.Du kan ju sitta på din vackra altan och titta på vattnet som kommer ner.
Ha det så bra.


Svar: Tack Gun-Britt för din kommentar och vi hoppas givetvis, för de som redan är mest utsatta av den tidigare översvämningen, att det inte kommer några mängder med regn. Ha det så bra!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 phiah:

Tack för mys idag och fina blommorna <3

Svar: Tack själv fina goa Phiah! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Vill inte ha mer regn,är inte rättvist att den här landsändan ska få ta emot mer. Speciellt som många av de värst utsatta ännu inte fått ordning på eländet/Gertrude

Svar: Tack Gertrude för din kommentar och det vill inte jag heller av samma anledning.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Hoppas det inte kommer mer regn, det har redan kommit tillräckligt. Vore verkligen synd om de som redan drabbats.
Så trevligt det ser ut med de där stolarna som står uppställda tillsammans med lilla bordet. Härligt att kunna sätta sig och bara njuta av utsikten. Tillhör de någons verksamhet?

Svar: Tack Christina för din kommentar och det hoppas vi också men det regnar ändå just nu precis som prognosen visade. Suck! Stolarna är utställda av Poms som äger restaurangen där på andra sidan den lila betongvägen som är nylagd efter Dolphin Beach, Där kan ni sitta och njuta av utsikten med någon kall dryck i glasen under tiden :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anton:

Ser ju jättefint ut längs stranden, de är duktiga att få till det, och du att fota det!!

Svar: Tack för det Anton och de är verkligen duktiga på att återställa oredan så gott det går.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgitta:

Nej, nu får det vara nog med regn det räcker och blir över för lång tid, det är så beklämmande att se bilderna från förra veckan och att uppleva detta i verkligheten är säkert 7 resor värre, däremot att se denna bild med bord och stolar nere på "vår" strand var uppmuntrande. Fina färger du har på din altan gult och lila är väldigt snyggt ihop.// Birgitta B

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och visst vore det bättre med sol som får torka upp ordentligt innan det börjar regna igen. Vi kan ju önska så men det hjälper knappast.Men efter regn kommer solen att komma så är det ju bara..Ja vi gillar också den nya klädseln och min tanke var ju att den även skulle passa till soffkuddarna. Kul att det blev så :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Sören:

Frågan kanske inte hör hemma här, men du som har koll på det mesta, var köper man bussbiljetter i byn om busstationen är stängd. Har hört att det finns något ställe mitt emot tågstationen??
Ha det bra
Sören med familj

Svar: Tack Sören för din fråga och du kan testa med eller Huay Yang Travel som samarbetar med Chon mitt emot Ranchen på Mellanvägen. I vart fall kan Chon säkert lämna tips vart du kan vända dig. Jag har inte själv testat utan bara köpt biljetter hos Som. Lycka till och ha det så bra!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Eva B:

Har Du sett hur de har gjort nedanför stolarna vid Poms? De har lagt en sned "backe" upp i betong.Du kan se lite av det på Dina foton.
Smart.
Nu ska vi inte ha mer regn, tycker jag.

Svar: Ja Eva de försöker väl rädda betongvägen från fler skador och jag håller med dig nu får det vara slut med regnandet.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: