2017-07-10 Många maneter i strandkanten i eftermiddag...

I förmiddags och fram till kl.14.30 var jag med på Huay Yang Dog & Cat Rescue kastreringsprojekt så min strandlångis fick jag gå på eftermiddagen istället. Jag vill ju inte fuska med min motionsträning :-D
 
Det var svalt och skönt i skuggan på stranden som var bredare i eftermiddags en sist jag gick ungefär vid samma tid.
 
Fin bred strand med krabbspår som gör så det blir mjukt och gott för fötterna...
 
 
Trillingnötter....
 
Däremot var det massor med stora maneter som lång och guppade hjälplöst i strandkanten och fler var på väg in. Det var olika färger på maneterna, vita, blå, lila, och om den här sorten bränns mer eller mindre eller är giftiga vet jag inte. Jag testar inte gärna heller.
 
 
 
 
 
 
 
Vackra skuggor breder ut sig över stranden...
 
 
Chan- och Thaisi Island syns helt klart idag i eftermiddagssolen...
 
Fina mönster i stranden av vattnet som gjort större eller mindre fåror...
 
 
Revet är delvis blottat så här dags på dagen så här års...
 
 
Jag vände här och gick hemåt igen och det kändes skönt att sträcka på benen och njuta av en sen eftermiddag på stranden. 
 
Jag träffade givetvis på alla "mina" goa vovvar här och där på de platser där jag vet att de ska finnas och de har förmåga att göra slut på hela mitt torrfoderförråd som jag bär med mig i en liten plastpåse i magväskan samt de sega hundgodispinnarna. 
 
Jag känner mg som en ATM maskin för hundfoder men det är helt okej då det bara är roligt att få gula med dem och ge dem lite gotta samtidigt.
 
Tack för en härlig strandlångis och jag önskar er mina bloggläsare en mysig måndag!  
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

Vackra bilder. Önskar dig en skön måndag.

Svar: Tack så mycket Anette och jag önskar dig en skön tisdag :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Vilka fina bilder👍 Men vad läskigt med alla maneter . Undrar om man kan bada när man kommer ner 😢😢

Svar: Tack så mycket anonym och maneterna syns ju klart så dem kan man undvika. Att det idag fanns just så många maneter kan också vara en tillfällighet men i tropiska hav finns det både det ena och det andra som kan vara farligt eller inte. Under nordostmonsunen, som börjar i mitten på oktober, ligger havet på och vattnet blir grumligare och då är det svårt att se maneterna eller annat i havet. Tycker man att det är obehagligt att bada i havet kan man välja att bada i poolen istället om man har det på sitt husområde förstås :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Irene:

Tack för alla fina bilder. Att hjälpa alla hundar till ett drägligt liv är också toppen. Jag undrar om det är möjligt att ändra färgen på gilla knappen, färgerna har för små skillnader i nyanserna och jag med mitt dåliga minne ser inte om jag redan tryckt gilla en gång. :)

Svar: Tack så mycket själv Irene för din kommentar! När det gäller gillaknappen kan jag inte påverka färgen på den men om du kollar siffran bredvid och att den ändrat sig efter ditt tryck så är det klart. Tyvärr så kan jag inte se vilka som gillar mina inlägg som i FB.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Irene:

Ja problemet är för mig att när jag ibland läst dina inlägg lite snabbt i mobilen och då trycker på gilla och sen går in på datorn och tittar mer så blir jag osäker på om jag tryckt på gilla. Men jag får helt enkelt ändra mina rutiner och bara trycka på gilla i datorn :) inget stort problem men trycker man 2 gånger försvinner ju min gilla och du får en färre :) Önskar dig en fortsatt trevlig dag. Här i Stockholm ser det ut att snart börja regna.

Svar: Tack så mycket Irene för att du anstränger dig så att du verkligen får med din gilla på min blogg. Det uppskattar jag! Önskar dig en mysig tisdag och ha det så bra oavsett väder och vind :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: