2017-07-13 Dagens cykelträningstur till Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 7 mil...

Idag ville grabbarna Rulle och Svein ha sällskap av mig på cykelträningsturen till Prachuap Khiri Khan (PKK) via Dan Singh Khon. Jag är ju inte nödbedd så det klart att jag gjorde dem till viljes :-D  
 
Sträckan via Dan Singh Khon är både längre samt kräver mycket mer styrka och uthållighet än till PKK då det är tre uppförsbackar som är extra "jobbiga". Den första backen är 500 meter, den andra är 1 km och den tredje är 2 km. Härefter är resten av uppförsbackarna som en fis i rymden i jämförelse./div>
 
Vi började i lugnt tempo på Sanyavägen och här är det lätt att dra på men kan resultera i att kraften att besegra de kommande backarna kan avta något och kraften behövs till 110 %. 
 
Både Rulle och Svein hade ett mycket högre tempo än jag fixade i uppförsbackarna men jag lät mig inte stressas av det utan tog backarna i min fart och efter min förmåga. Annat vore bara korkat. De väntade sedan snällt på toppen av backen.
 
Andra backen på 1 km avklarad och jag behövde en vattenpaus...
 
När den sista backen på 2 km var avklarad kändes det som en befrielse att susa nedför och resten av vägen till PKK är inte särskilt ansträngande utan här fokuserar vi mest på farten.
 
När vi kom fram till motorvägen, för att ta landsvägen på andra sidan motorvägen från vår utfart, har de stängt av den genväg som tidigare har används, så vi tog cyklarna över övergångsbron istället. Det är en så fin och trevlig landsväg till PKK så den ville vi inte missa genom att fortsätta norrut en bit på motorvägen till PKK. Rulle fick ta min cykel upp för alla trapporna då den är tung som attan och att lyfta den uppför alla trapporna lät jag honom gärna göra.
 
Gångbron över motorvägen...
 
Motorvägen norrut strax innan PKK...
 
Motorvägen söderut och på vägen till höger i bild kom vi från...
 
Vår utfartsväg från Dan Singh Khonrundan...
 
Strax efter att vi svängt in på landsvägen på andra sidan motorvägen small det till och Svein hade fått punka på sitt framdäck. Vilken osis!
 
Av med däcket och kolla vad som orsakat punkan och sedan byta slang då det var ett stort hål i slangen. Vill man laga slangen kan man göra det hemma istället och därför är det bra att alltid ha med sig en reservslang.
 
 
Svein och Rulle kämpar på med att byta slang i däcket....
 
 
Efter byte till ny fräsch slang i däcket var det bara att fortsätta till PKK...
 
Rulle har beställt nya komponenter till sin träningscykel av cykelshopen i PKK och de skulle ha kommit idag så vi cyklade dit för attg hämta dem. 
 
Komponenterna har kommit som utlovat men dessa kan Rulle själv montera på sin cykel hemma...
 
När vi ändå var där tyckte Rulle att jag borde byta min fram- och bakbroms till nya bromskomponenter och då till Shimano XT som är mycket bra kvalitet och dessutom samma märke som jag har på mina växlar. De hade dessa bromskomponenter i butiken så dessa kunde Tui montera på min cykel direkt och jobbet skulle ta ca 50 minuter.
 
Under tiden som monteringen pågick cyklade Rulle och Svein iväg för att få något i magen. Jag nöjde mig med mina 2 bananer på plats och passade även på att besöka apoteket samt även hundfoderaffären för att fylla på hundgodis till "mina" vovvar.
 
Tui byter bromskomponenter på min hoj...
 
Jag passade på att köpa mig ett par nya fina cykelhandskar i cykelshopen då mina gamla börjar bli väl slitna och det passar sig inte tillsammans med min fina cykel som har blivit som ny efter alla dessa nya komponenter. 
 
Mina nya fina Salomon cykelhandskar...
 
När allt var monterat och klart cyklade vi hemåt via Akvarievägen och motorvägen och mina nya fina bromsar fungerade perfekt.
 
Nya Shimano XT bromskomponenterna är nu monterade på min cykel. Det enda som fattas är en backspegel på vänster sida, av samma modell som den högra, men den är beställd och på väg från Aliexpress och kommer när som helst. 
 
 
Bakbroms...
 
Frambroms...
 
Frambroms...
 
Bakbroms...
 
Vi var hemma igen strax innan kl. 14.00 och dagens resultat för min del, sträcka 7 mil, träningstid 3,20 timme, snitthastighet 20,6 km/timme och maxhastighet 37 km/timme samt brända kalorier 1 871 kcal.
Med tanke på att det inte gick särskilt fort i de värsta uppförsluten är jag nöjd och glad över mina totala resultat.
 
Tack så mycket min älskade Rulle och fina goa Svein för en trevlig träningstur!
 

Kommentarer:

1 svein:

Fine bilder - takk for en flott tur ;)

Svar: Tack så mycket själv Svein!😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Vilken härligt tur.....Cykla är ett bra sätt att upptäcka nya saker och lära sig hitta nya vägar. Ni måste vara bra på att hitta runt HY? Spännande och bra jobb Annika. Ha en finfin fredag.

Svar: Tack så mycket Anette och det var det verkligen och även om vi lärt oss hitta många vägar i HY med omgivning finns det många fler att upptäcka :-D Ha en mysig fredag du också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: