2017-07-23 Varför ta en söndagsvila när jag kan träningscykla 7,2 mil...

Nu var det några dagar sedan som jag tog en längre cykelträningstur på grund av det ostadiga vädret med risk för hällande regn under turen. 
 
Idag såg det fint ut på himlavalvet med sol och vita vackra moln så jag beslöt att ta en runda till Prachuap Khiri Khan (PKK) via Dan Singh Khon med start kl 08.30. Den här rundan är lite extra kämpig men det behövs lite kämpatag om jag ska bli starkare och mer uthållig så det är bara att köra på.
 
Idag valde jag bort 1 km backen och körde en annan väg som är lite längre men med något snällare backar för nu ville jag lägga mer fokus på 2 km backen istället. Den är grym och precis när man tror man nått krönet kommer ett lite snällare uppförslut men som slutar i en brant rackare till.
 
Puh! Idag klarade jag den med 2-3 km/i timmen snabbare än i tisdags förra veckan. Tjoho, det går åt rätt håll!
 
Värsta 2 km uppförsbacken är avklarad och efter en välförtjänt vätskepaus susade jag nerför i 3 km och det var sååå skönt!  
 
Lugn och naturskön omgivning och suveränt fina vägar...
 
När jag till slut nådde den snabba rakan, efter genomfartsvägen vid Immigration, cyklade jag ut till motorvägen. Istället för att cykla på motorvägen den korta biten till fyrvägskorset tog jag en liten betongväg som snirklade sig fram och så småningom kom jag fram rakt på fyrvägskorset.
 
Den här vägen är längre och en rackarns hund sprang ut från en villatomt och jagade mig precis i början på omvägen men husse skrek åt den och jag också så den lade ner jakten.
 
Det var en fin liten betongväg och jag kunde följa HomePro skylten från håll men nästa gång väljer jag hellre att ta motorvägen den lilla korta vägen till södra fyrvägskorset för att svänga in till PKK. 
 
Jag rullade in på 7-11 för att fylla på mineralvatten och då hade jag cyklat 4,2 mil på 1,58 timme. Mina medhavda 2 bananer avnjöt jag där också för min plan var att cykla direkt hem utan någon mer längre paus. Gråa moln tornade upp sig över Burmabergen och för att slippa eventuellt regn var det lika bra att dra hemåt direkt. Jag cyklade som vanligt Akvarievägen och den är lång och fin samt följer järnvägen och bjuder på en hel del motvind men det ger ju ännu bättre träning tänker jag käckt för att peppa mig själv :-D. 
 
Efter Akvariet och järnvägsövergången svängde jag in på en fin liten betongväg och där var det återigen dags för vätskepåfyllning. Jag satte även på mig min illgula väst då jag snart skulle nå motorvägen och då syns jag lite bättre där i vägrenen.
 
Kort vätskepaus...
 
Strax före kl. 13 rullade jag in till vårt hus och det är alltid en skön känsla att komma hem och vara tacksam och glad att det blev en hyfsat säker men trevlig cykelträningstur även den här gången. Tack min älskade cykel för det samt mina medtrafikanter förstås!
 
Dagens resultat, 7,2 mil, träningstid 3,12 timmar, snittfart 21,6 km/timme, maxfart 37, 2 km/timme och brända kalorier 1 748 kcal.  Jag är mycket nöjd med dessa resultat och ännu bättre ska det bli, det är mitt mål :-D 
 
Jag önskar er mina bloggläsare en skön och avkopplande söndag för det kommer det bli för mig resten av dagen och kvällen :-D 

Kommentarer:

1 Anette:

BRA JOBB! Fina vägar med lite trafik. Ha en fin söndag.

Svar: Tack så mycket Anette och ha en fin söndag du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Jessica Högberg:

Snyggt! Hur ofta cyklar du?

Svar: Tack Jessica, jag cyklar varje dag i vår lilla by, och det blir mellan 6 km -11 km varje dag, träningscykling 2-3 gånger i veckan och då blir det längre sträckor, om regnvädret tillåter (vi befinner os i regnperiod) mellan 3-8 mil. :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Jessica Högberg:

Riktigt duktigt och i inspirerande

Svar: Tack så mycket Jessica! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: