2017-06-22 Dagens cykelträningspass, svettigt men underbart!

Idag var min träningsplan på att återigen lägga fokus på uppförsbackarna på samma runda som tidigare via Sang Arun, Katolska skolan backen och mot Burmabergen. På "Flygrakan" var det stark motvind att kämpa emot som höll ner hastigheten men det ger ju extra träning :-D
 
Innan jag lämnade Sang Arun var jag och kollade hos en kvinna som heter Amala där jag köpte papaya sist. Det är tydligen inte säsong för Papaya nu utan de som säljs är få och därmed svårt att få tag på. Amala lovade att ringa till mig om hon fick tag på några att sälja till mig. Det var vänligt av henne!
 
Amala ville bli fotograferad med mig men ville inte le för hon tyckte inte om sina tänder...
 
Vilka härliga människor det finns i vår närhet!
 
Jag cyklade vidare och nådde fram till Katolska skolanbacken och där blev det tre varv i värsta lutet innan jag var nöjd med resultatet och så fortsatte det hela rundan i de backar där jag måste få mer styrka och uthållighet.
 
Huay Yang vattenfallsbacken är lång och seg uppför och där blev det tre varv och till min glädje kunde jag nu hålla 20,5 - 18,5 km/timme i värsta uppförslutet istället för som sist 16 - 15 km/timme. Trägen vinner med andra ord :-D
 
En söt kossa låg i diket och hade det så skönt och undrade säkert vad jag var för en tokig jeppe som cyklade fram och tillbaka i tre varv. Jag försökte att inte tänka på kossans sköna liggläge när jag kämpade på i uppförsbacken. Visst kan det vara skönt att ligga på rygg i gräset och titta upp i den blå himlen och betrakta molnen som drar förbi men nu var det fokus på träning och inte vila, basta!
 
Kossan får vila men inte jag, just nu i vart fall....
 
Vattenfallsbacken...
 
 
Vattenfallsbacken och så vacker natur här omkring...
 
Resten av vägen samma fokus på uppförsbackarna och en del av dem klarade jag galant andra sämre och då blev det ett par extra varv där också. För att trigga mig själv i de värsta uppförsluten kollar jag snabbt om sikten framåt är klar sedan tittar jag ner på vägen ett par meter framåt utan att fokusera på toppen och låtsas att jag cyklar på en vanlig raka. Det hjälper för då tar jag bort känslan av jobbighet att den där toppen på backen ligger där långt borta och som det verkar en evighet att nå. Plötsligt befinner jag mig på toppen så det är ett bra knep för mig.
 
Det är så mycket psyke som ligger i träning och stark motivation att glömma det som känns tungt och bara kämpa på. När målet är uppnått är det en ljuvlig känsla som sprider sig i min kropp att jag verkligen tagit ut mig och gjort mitt bästa och härefter kommer den sköna vilan.  
 
På detta pass om 3,7 mil under 1,56 timme har jag bränt 946 Kcal, maxfart 32 km/timme och snittet blev lågt och bara 18,8 km/timme men det var medvetet då främsta fokusen inte låg på hastigheten utan backeträningen. Jag är mycket nöjd med passet och känner att jag bara blir starkare och uthålligare för varje gång jag cykeltränar. Det är ju det som är meningen :-D
 
I morgon blir det strandlångis och därmed en härlig träningsvariation :-D
 
Jag önskar dig min bloggläsare en underbar torsdag och i morgon är det Midsommarafton i Sverige!

Kommentarer:

1 Anette:

Härlig träningsmiljö! Underbart! Jag gör precis som du skriver Annika när jag springer, tittar bara ett par meter fram och kör på. Vi mår så bra av träning både fysiskt och psykiskt. Önskar er en skön torsdag.

Svar: Ja det är verkligen underbart att träna Anette för hela kroppen och framför allt i härlig miljö :-D Kul att du kör samma trix som jag :-D Ha en mysig torsdag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Reidun:

Trevlig midsommar till er! Se upp så inte de vilda elefanterna kommer ut på vägen.vilket förekommer!Kram Reidun!

Svar: Tack så mycket detsamma Reidun och vi ska passa oss noga för de vilda elefanterna framför allt för de på 2, 3, eller 4 hjul😊😍😍😍 Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: