2017-05-04 Dagens strand - och havsrapport...

Att blicka ut över den här fantastiskt vackra vyn när jag kommer till stranden via Sukta Resortvägen gör mig lika andlös varje gång då det är så vackert!
 
Det sluttande Pinjeträdet, som ser ut som en simmare som dyker ner i havet, är mitt landmärke när jag är på väg hem från stranden... 
 
Där på stranden ska jag snart gå min strandlångis...
 
Vilken vacker färg på havet idag också....
 
En bit av ett gammalt kokosnötsträd är ett fint inslag...
 
Plötsligt ser jag en skugga, av en stor fågel, som avtecknar sig på stranden och snabbt upp med kameran, som då alltid blir ett klumpigt fipplande, men jag hann dock få en hyfsat bra bild av denna Brahminy Kite, innan den snabbt som en hök försvann norrut.
 
Det är ett litet gäng Brahminy Kite´s som håller till i skogen strax innan klippgränsen och jag ser dem nästan varje dag. Men de är svåra att fota då de försvinner snabbt ur bild.... 
 
Brahminy Kite
 
 
Norrut och där framme till vänster syns en del av Nisha Ville´s område....
 
Här har vi Nisha Ville´s område...Ingen farang i sikte idag....
 
Stenpiren mot Jacks Beach långt där borta...
 
Vilken jättestubbe som bara ligger där och ser fin ut på stranden...
 
I höjd med Wanakon Nationalpark träffade jag på Sara som var på väg söderut men hon vände och hängde med mig till klippgränsen och där vände vi hemåt igen. Roligt att få sällskap av Sara idag igen och det tackar jag så hjärtligt för <3.
 
Tack för en härlig strandlångis och i morgon är det freeeeedag igen. Jisses vad veckorna far iväg i en hast men det är väl så när man har kul :-D 
 
Jag önskar er alla glada positiva bloggläsare en trevlig torsdag!

Kommentarer:

1 Owe%2525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252520Betander:

Naturens installationer. Stränderna på ostkusten där du bor är i mitt tycke Thailands bästa där det är lätt att hitta en egen strand för sig själv. Ha en trevlig helg.

Svar: Tack så mycket Owe och jag håller med dig! :-D Ha en trevlig helg du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Det var ett tag sen jag gav dig respons på ditt bloggande mycket beroende på att jag stickat på ett projekt.
Men jag har ändå läst dina epistlar varje dag. Det är en väldigt viktig rutin likasom andra nyheter. / Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för det och jag har saknat dina kommentarer! Ha dock kollat FB så jag vet att du är i sticktagen och har fullt upp med det :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Hilde:

Hej, tack för en superblogg med jättebra info. Vi planerar precis som ni att flytta till Thailand och undrar vilken typ av sjukförsäkring ni har, vilket, bolag och hur man tecknar densamma. Gäller den bara Thailand eller kunde ni ha den som skydd på er fantastiska resa till New York etc?
Vårhälsningar från Hilde

Svar: Hej Hilde och tack för att du uppskattar min blogg! När det gäller personförsäkring bör den innefatta både sjuk och olycksfall och vara Global om man reser både i Thailand och andra länder i världen. Det bästa är att söka via Google på den försäkring som passar var och en bäst utifrån bosättning, ålder samt vad man vill ska ingå i försäkringen. Det finns många bolag, både svenska och utländska, som erbjuder personförsäkring Globalt så det är viktigt att läsa villkoren samt jämföra priser förstås. Lycka till!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Ann-Britt:

Tittar in och lämnar en liten hälsning!
Följer dig varje dag men har inte kommenterat på länge. Vill bara att du ska veta att jag tittar in varje dag för att följa dig i din härliga blogg!

Anledningen är att jag är/har varit sjuk. När jag blev bra från den ena sjukdomen så kom nästa. Det kan bli så sa läkaren när livet tar en annan vändning. (Som den har gjort för mig).
Nu hoppas jag att det får räcka med sjukdom för ett långt tag.

Kram<3

Svar: Tack så mycket Ann-Britt för att du tittar in igen och jag har saknat dina kommentarer! Sorgligt att få veta att du varit sjuk och jag hoppas nu att det är över för denna gång. Livet är som det är och vi vet aldrig vad som händer och när det händer så det är bäst att passa på att leva livet så gott det går efter bästa förmåga. Roligt att du är tillbaka med din kommentar och jag önskar dig all lycka och välgång. Stor varm kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Fin bild på fågeln! Du var då ganska snabb med kameran iaf😀 Har inte heller kommenterat på länge men läser i stort sett varje kväll innan jag ska sova. Dagens uppdatering av HY på näthinnan när det är dags att tryna in. Tack för allt Annika.
Namaste Anna Lena

Svar: Tack så mycket Anna Lena för din kommentar och roligt att du läser min blogg som kvällslektyr 😀Må så gott och kom hem till HY snart igen. Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: