2017-05-27 Soldis - Trädgårdsarbete - Klarblå himmel och sol - Spöregn...

Vädret är lynnigt så här års när regnperioden har börjat så smått men i Huay Yang är det mest solsäkert på förmiddagen just nu och prognosen har utlovat 100 % regnrisk idag.
 
Morgonen började med soldis och jag behövde fylla på jord på våra plantor och börjar jag jobba i trädgården blir det alltid mer än jag tänkt mig från början. Grenar behöver beskäras och jag tar så mycket jag vågar och lite till för det har jag lärt mig av goa fina vännen Christer. Jag tänker alltid på honom när jag beskär just Bougainvillean, det är som ett mantra i huvudet, beskär så mycket du vågar och lite till, beskär så mycket....
 
Christer har lärt mig massor då även han gillar att pyssla i sin trädgård på Phuket och jag har även lärt mig massor av våra trädgårdsmästare här i Huay Yang samt även vår trädgårdspersonal förstås. De vet dock att jag helst vill beskära våra träd och buskar själv, för jag tycker det är roligt att pyssla med våra växter i trädgården, fast bl.a det jobbet ingår i vårt privata avtal med vår entreprenör Cha-ba.
 
Timmarna gick och plötsligt kommer solen fram från en nästan klarblå himmel och det blir självklart extra svettigt då att jobba.
 
Trädgårdsarbetet på gång och gissa om jag är glad över min röda fina skottkärra när jag från mitt lilla förråd bakom huset ska köra fram stora tunga säckar med finfin kompostjord av trädgårdsavfall från Cha-ba och som de sedan blandat ut med malda kokosskal, kogödsel samt lite sand. Bästa planteringsjorden jag vet :-D 
 
När jag fyllde på jorden över plantorna ser jag den här lilla söta liljeväxten och den kommer från några skott som jag fått från fina vännen Phiah för flera månader sedan och som nu börjat blomma. Tack fina Phiah nu fick jag tänka extra mycket på dig också och saknar dig här i Huay Yang :-D 
 
Rulle hade tagit min vackra Honda Forza, för den har topbox, för att köra till Prachuap Khiri Khan då vi behövde göra några inköp på bla Makro. För säkerhets skull packade han ner regnkläder och det var tur det för på vägen hem, i höjd med avfarten till Dan Singh Khon, vräkte regnet ner men när han kom till Ban Thon Ket var det torrt och fint på vägen och så även över Huay Yang. Jag blev därför smått förvånad när Rulle kom hem och hade regnkläderna på och där stod jag och svettades i solgasset...
 
Jag avslutade mitt trädgårdsarbete och ca 20 minuter senare blev himlen blygrå och sedan vräkte regnet ner och åskan mullrade. Tur att jag hann bli klar innan regnet kom även om jag skulle ha kunnat satt på mig regnkläder jag också förstås. 
 
Torrt och fint inomhus när det regnet vräker ner där utanför...
 
 
Just nu har det slutat att regna och vi hoppas det blir uppehåll i kväll då vi äntligen ska träffa våra goa fina vänner Per och Anna som just kommit till Huay Yang. Vi börjar med en drink hemma hos dem samt äter sedan kvällsmål tillsammans på någon av de restauranger som är öppna under lågsäsongen och dess bättre har många av våra favoriter fortfarande öppet. Jag är övertygad om att det kommer att bli en mycket mysig och trevlig kväll!
 
Till er bloggläsare önskar jag en mysig lördag och var rädda om dig och de dina!
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

Vilken fin trädgård. Ni verkar ha insynsskyddat? Skönt att ha en liten vrå för sig själv. Mysigt ni har i ert uterum, ser inbjudande ut. Ha en trevlig kväll med vänner. Vi ska ha födelsedagskalas i trädgården.
Ha det fint.

Svar: Tack så mycket Anette och vi har det lite mer privat med buskar och träd som insynsskydd och vi gillar vårt uterum skarpt 😊 Ha det så trevligt ni också på trädgårdskalaset😀Må så gott.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Reidun:

Har just kommit hem från vårt paradis vid skrea strand d'r det har varit fixardag på området.Jag har fotbadat i havet det var härligt;)) Fin trädgård ni har! Kram!

Svar: Tack så mycket Reidun och härligt med strandliv och fotbad även om det är stor skillnad på temperaturen :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Hej!
Vilket omväxlande väder så typiskt varmt klimat från sol o värme till riktiga skyfall.I natt ösregna det här ute i skärgården välbehövligt torrt i marken o det märktes inte i morse bara jag som vaknade av det. Idag har jag också fixat med fröer till blommor mm har skogstomt ingen gräsmatta o inga rabatter men blommor som växer runt om i denna skogstomt.Vi har nu +18 så istan måste det vara mkt varmare.
Trevlig kväll med era vänner!

Svar: Tack för hälsningen Birgitta och ja, typiskt väder i tropikerna och skyfallen går över snabbt för det mesta och regnet behövdes verkligen. Härligt med blommor i kruka på en skogstomt, låter som ett mysigt landställe ni har :-D +18 är väl okej :-D Jag önskar er en mysig söndag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 phiah:

Härligt att följa med i trädgårdspysslandet och väldigt kul att se fina liljelökarna ge glädje. Saknar dig och Huay Yang <3 Kram

Svar: Tack så mycket Phiah för det och roligt att lökarna från dig nu börjar ge blommor :-D Saknar dig och stor varm kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: