2017-11-08 Elavbrott, regn i mängd och strömmen tillbaka och ett tips om wifi via mobilen....

Jag vaknade i natt vid 02 tiden och det var kolsvart i rummet, takfläkten hade lagt av att snurra så det var därmed elavbrott igen och regnet vräkte ner utanför huset. Jag famlade i blindo till badrummet då nöden gjort sig tillkänna och samma famlande tillbaka till sängen igen. Skönt att krypa ner i den varma mysiga sängen med vintertäckena på då temperaturen sjunkit till ca 24 C. 
 
Vi vaknade vid 07.30 och det var fortsatt elavbrott och regnet vräkte ner fortfarande och åskan mullrade. Den planerade yogan med Phiah flera kl. 10.00 idag på Orchid 3 skulle i vart fall inte bli av för min del och säkert inte för de andra heller utan jag utgick ifrån att det var inställt då platsen vi är på inte är helt skyddad från regn.
 
Både Rulle och jag var trötta och det är säkert på grund av efterdyningarna från vår långtur med hojarna och kroppen har börjat slappna av på riktigt och de omedvetna spänningarna har släppt. Att köra MC i Thailand är mer krävande än man kan tro, åtminstone för mig och även Rulle, då vi inte är några ungdomar längre, och det finns alltid en lätt oro att något ska hända som sätter livet på spel eller att någon annan allvarlig situation uppstår.
 
Med andra ord, vi fortsatte sova gott ända till kl. 09.20 och det var hur skönt som helst :-D
 
Det är då fortfarande elavbrott och jag är lika glad varje gång att vi har gasspis så frukosten kunde vi fixa utan problem. 
 
 
 
 
 
 
Temperaturen ligger på lite drygt 25 grader och golven i vårt hus bli kalla snabbt när temperaturen sjunker och då våra kroppar är vana vid temperaturer på ca 34-35 C "fryser" även om det kanske låter lite löjligt eller märkvärdigt så är det så för oss som bor här.
 
Fårskinnstoffeldags...

Mina sköna fårskinnstofflor...
 
Strömmen kom tillbaka vid 11 tiden och det var ju bra eftersom kontakten med Internet försvinner i samband med elavbrottet då vår router är kopplad till elnätet och nu kan vi nå omvärlden igen. 
 
Om vi vill kan vi via AIS, som är vår mobiloperatör, aktivera internet i 24 timmar för 15 baht via 4 G genom att slå numret *777*210*838076#. Vill jag ansluta min dator till internet kan jag göra det via mobil hotspot och internetdelning. Det fungerar klockrent.
 
 
En mycket bra lösning om vi vill ha tillgång till Internet utanför vårt hem samt toppenbra på våra resor om vår övernattningslogi inte har så bra kapacitet på sitt wi fi som vi behöver. I övrigt har jag inga behov av att vara uppkopplad på nätet dygnet runt.
 
Nu får vi se hur resten av dagen utspelar sig och för vår del känns det bara skönt att hålla oss inomhus, framför allt nu när vi är hemma i vårt mysiga hem och slipper till och med gå ut om vi inte vill.
 
Jag önskar er mina bloggläsare en mysig onsdag (Lill-Lördag) var ni än befinner er och gör just idag!
 

Kommentarer:

1 Yvonne Sundberg:

Gott att ni är hemma och kan mysa! Hade inte varit kul att vara ute på vägarna i detta blöta! Kram! 😘

Svar: Tack så mycket Yvonne och jag kan bara hålla med dig för detta är inget skojväder för hoj :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Birgitta S:

Skönt att ni slapp vara ute på resa i detta oväder. Gas är toppen vi har det i stan fast här är de aldrig elavbrott direkt men det är enkelt och snabbt att laga mat på. På landet har vi elavbrott ibland höst/vinter och då är vedspisen guld värd men vedspis i Thailand verkar lite fel? Förstår att det blir kyligt är man van vid ca +35-+40 så blir det skillnad och sen blir stengolv alltid kallare.
Nu får ni mysa inomhus och kura ihop er!
Trevlig kväll o kram
Birgitta S

Svar: Ja tack Birgitta att köra MC i regn och rusk är mindre kul och skönare att mysa hemma med fårskinnstofflorna på😋😊 Gasspis är toppen på alla sätt och vis och det bästa valet här. Må så gott och kram tillbaka till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: