2017-11-15 Dagens cykelträning från Huay Yang till Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon, 7,2 mil...

På dagens agenda låg cykelträning till Prachuap Khiri Khan via Dan Singh Khon och vi hade sol mest hela tiden samt 34 C i skuggan. Stora grå moln hängde över Burmabergen men de stannade där och tur det för Rulle och mig.
 
Vi det här trevägskorset cyklade vi rakt fram i stället för att som vi brukar ta till vänster för att cykla 1 km uppförsbacken. I samband med det vägarbete som förekommer på det vägavsnitt som vi kommer till efter nedförsbacken, och blir anvisade en tvärväg till denna, struntade vi i att cykla där alls. (Se mitt blogginlägg 2017-11-09). 
 
Det lär ta tid innan vägarbetet är klart så under tiden cyklar vi rakt fram istället och den vägen är dessutom några kilometer längre men det är helt okej under ett träningspass. 
 
Uppförsbacken på 2 km gick riktigt bra idag och det märks tydligt att jag blivit starkare i benen samt mer uthållig i uppförsbackarna. Trägen vinner :-D.
 
Rulle är superstark fast han inte träningscyklat på dryga 6 veckor så han tog den 2 gånger...För min del räcker den med en gång i taget, åtminstone än så länge.
 
Belöningen kommer i samband med den kilometerlånga nedförsbacken och vi cyklade sedan vidare till Prachuap Khiri Khan. Först bl. a mineralvattenpåfyllning på 7 Eleven, strax innan järnvägsövergången, och sedan cyklade vi till Ludo på See Sea för att köpa varsin paj till lunchfikat.
 
Det är ju onsdag i dag och då får vi unna oss det samt lite extra gott på tallriken.
 
See Sea i Prachuap Khiri Khan...
 
Här kan man både fika, äta mat samt även övernatta eller så. Ludo är fransman man talar bra engelska...
 
Rulle väntar på att våra respektive pajbitar, äppel- och citronpaj, ska skäras upp och paketeras...
 
Fiskebåt på väg till hamnen...
 
Vackra blommor på See Sea...
 
Här i varukorgen har deras katt funnit en skön viloplats och den sov djupt och märkte ingenting av min närvaro i samband med fotograferandet...
 
Nu var det dags för att cykla hemåt igen och som vanligt blev det Akvarievägen och sedan motorvägen. Nu har vi medvind söderut i samband med att monsunen vänt och kommer från nordost och det känns skönt att ha vinden i ryggen som hjälper till lite.
 
Vi rullade in till vårt vackra hus strax innan kl 13 och det är alltid lika skönt att komma hem efter ett tufft cykelträningspass och veta att nu är det softa resten av dagen.
 
Mitt träningsresultat idag: Distans 7,2 mil, träningstid 3,15 timmar, snittfart 22 km/timme, maxfart 38,5 km/timme och 1 702 brända kcal.
 
Jag är riktigt nöjd och stolt över dagens resultat och tack min älskade Rulle för ett härligt cykelträningspass!
 
Jag önskar dig min bloggläsare en finfin onsdag (Lill-Lördag)!
 

Kommentarer:

1 Christina:

Och vi brukar oftast köra rakt fram i den där trevägskorsningen! Jag tycker ni är riktiga kämpar som cyklar dessa pass. Själv har jag precis ställt undan min MC för vintern, här börjar bli minusgrader och saltas. Blir cykel till jobbet istället, dock "bara" 9 km...
Seesea har underbart goda lunchalternativ!

Svar: Tack så mycket Christina och toppenbra träning för dig med cykling till/från jobbet även vintertid. Vi kan ju både cykla och köra mc året om och det gillar vi.😊😀 Må så gott båda två och var rädda om varandra 😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: