2017-09-29 Transport med Huay Yang Travel från Huay Yang till Bangkok med Maria - Lumpini Park...

Huay Yang Travels suveränt duktiga chaufför One körde oss smidigt och lätt till Bangkok och Asia Hotel och vi var framme strax innan kl. 13.00. Jag hade lagt in önskemål om en tidigare inceheckning än kl. 14.00, som är den normala incheckningen, och det fungerade hur bra som helst.
 
Rulle och jag fick vårt rum på våning 15 med cityview och det är häftigt att blicka ut över staden här uppifrån. Vackra eller mindre vackra skyskrapor blandad med olika typer av mer eller mindre skruttiga hus och finare hus. En salig blandning av hustyper precis som det det ser ut i Bangkok. Kanske inte så vackert men charmigt och här ser man verkligen kontrasten mellan oerhört fattiga människor till oerhört rika.
 
Vi gillar att komma till Bangkok emellanåt och känna storstadspulsen, åka Skytrain och tunnelbana som är mycket smidigt att ta sig fram med samt även Klongbåtarna. Vi går också otroligt mycket däremellan.     
 
Vi började med att äta en sen lunch på hotellets restaurang Tivoli för att vara rustade för den första ärenderundan. Härefter tog vi Skytrain till stationen Ratchadamri och gick sedan till cykelaffären Probike. 
 
Vi behövde nya vattenflaskor, cykelbyxor med långa ben, armskydd och lite av varje och vi fick tag på det mesta som vi skrivit upp på listan.
 
Vi gick sedan en kort runda i Lumpini Park innan vi åkte med Skytrain till hotellet igen.
 
Lumpini Park i Bangkok
 
Kontrasten mellan den grönskande parken och skyskraporna runt omkring är cool tycker jag...
 
Trivselregler som de flesta följer i parken...
 
På väg mot Skytrainstationen Sala Deng
 
Vill man hyra en svan att paddla sig fram med finns de här...
 
 
Rulle tar en sittpaus medan Maria och jag fotograferar...
 
 
 
Däruppe kommer och går det skytrain i tät följd...
 
Vi passade på att ta med oss lite kvällsmat för att äta i lugn och ro på vårt rum, där det finns både bord och stolar, samt njuta av den vackra utsikten över Bangkok i kvällsljus från vårt stora fönster.
 
Vi njöt också av varsin stor kall Changöl till maten som vi köpt på 7 Eleven för samma pris som tidigare. Vi har alltså ännu inte noterat några prispåslag på ölen än så länge.
 
Härlig utsikt över Bangkok i kvällsljus...
 
Tack för en mysig dag och kväll mina älskade Rulle och Maria.
 
Strax före kl. 21 var det dags att ge sig av till flygplatsen Suvarnabhumi med Skytrain (BTS) och Airport Rail Link (ARL) för att vinka av Maria.
 
Se nästa blogginlägg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Christina:

Bangkok i lagoma portioner är bara så härligt! Och skönt att komma därifrån:-)
Förstår att det känns trist att Maria lämnar er, men sånt är ju livet.
Ha det så himla gott, ni två!

Svar: Tack så mycket Christina och jag håller med dig till 200 %😍 Ha det så gott ni två också😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: