2018-04-30 Lite modifiering på vår altan, utbyte av nätpartier till glaspartier...

I morse kom de från Add Air för att utföra vår beställning av rökfärgade glaspartier istället för nätpartierna på nedre delen, det vill säga under räcket på vår altan.
 
Orsaken till denna modifiering är att det i samband med gräsklippning, blåst kommer in gräsfibrer, damm etc som lägger sig som ett fint lager mellan nätet och pelarna under räcket. Även när det regnar kraftigt kan det komma in vattenstänk som studsar upp från marken när det kraftiga regnet slår i och det tränger in genom nätet.
 
Vi vill också skydda våra elkontakter samt de elkablar som ligger i nederkanten då det inte är så bra om det stänker in vatten på lösa kontakter etc. I vart fall blir det lättare att hålla både torrt och rent efter utbytet samt lite elsäkrare.
 
Vi har tidigare fått rökfärgade glaspartier monterat i nederkanten på gaveln mot vår motorcykelparkering så nu blir det hela vägen runt hela nedre delen av altanen och det kommer bli mycket bra.
 
Luftväxlingen på altanen påverkas inte nämnvärt så detta är ingen nackdel för oss utan tvärtom då vi kommer att ha ett fräschare golv samt inte minst ett torrare golv vid altanräcket i samband med kraftigt regn...
 
Arbetet är klart och istället för nätpartier sitter det rökfärgade glaspartier där...
 
Här kommer Add Air-teamet som ska byta ut nätpartierna till glaspartier...
 
Nu är det bara att sätta igång...
 
Bort med nätpartierna som byts ut till glaspartier istället men bara i den nedre delen...
 
Här sätter de Slikon runt ramen för att täppa igen eventuella springor mellan väggen och ramen...
 
Nu är jobbet klart och det blev riktigt snyggt...
 
Här kommer det bli stor skillnad då vi slipper sandstänket från marken som tidigare trängt in genom nätet och lagt sig på kanten bakom den stora hörnsoffan. Visserligen i små mängder men ändå och nu blir det mer lättstädat att putsa fönstren från utsidan istället för att pilla med damm och sand som lagd sig på kanten mellan pelarna och nätet.
 
Ingen större skillnad utseendemässigt förutom att det är rökfärgat glas i nederkanten istället för nät.
 
Bra jobbat grabbar från Add Air och jobbet är beställt härom veckan via Add, vår personalsamordnare/ordermottagare, som jobbar hos Chaba. Add har ingenting med Add Air att göra utan de har bara samma namn.😊
 
Härligt att få det här fixat så snabbt och effektivt!
 
 

Kommentera här: