2018-08-19 Nyfiken på Tim Bothner - och vem är det då?

Tim Bothner är 47 år och kommer ursprungligen från Harstad i Nordnorge och är en av de två delägarna av Mumsa Beach Bungalows & Resort sedan december 2015. 
 
Tim är utbildad snickare och har jobbat mest inom teaterbranschen, varit TV-fotograf, varit egenföretager inom stereo- och ljudbranchen och sist arbetat under 15 år som IT konsulent (programmerare) i olika projekt på konsulentföretag. 
 
Tim är också en inbiten Kitesurfare sedan 15 år tillbaka och letade efter vind och strand för att kunna utöva denna sport. Han kom till Thailand första gången 2003 och första anhalten var Phuket och därefter hittade han sitt favoritställe i Chumphon, Thung Wua Laen Beach, Pathio, och en liten enkel resort på den fantastiskt fina och lugna stranden där han kitesurfade mest hela dagarna. 
 
Hans andra favoritställe, förutom Huay Yang förstås, är Pak Nam Pran i Pranburi där han utbildade i kitesurfing.
 
Där träffade han Jens Nielsen första gången i samband med Kitesurfingen och han och Tim köpte Mumsa Beach Bungalows & Resort och startade verksamheten på julafton 2015. 
 
Det var mycket som skulle renoveras och fixas till och de båda jobbade tillsammans för att de skulle bli så trivsamt som möjligt. Jens med familj lämnade Huay Yang för att flytta tillbaka till Sverige i november 2016 så Tim har skött verksamheten själv tillsammans med sin personal sedan dess. 
 
Det är slitsamt att få det hela att gå ihop ekonomiskt som de flesta faranger som startat företag i Thailand fått erfara men man får se det som en livsstil och inte som ett ekonomiskt vinstdrivande projekt enligt Tim.
 
Det är mest thailändare från Bangkok eller faranger från Europa som hyr bungalowsen och den verksamheten går i princip runt. 
 
Tim har jobbat mycket för mysfaktorn på både restaurangen och resorten och älskar närheten till den fina stranden som ligger i Sang Arun ca 6 km söder om Huay Yang. 
 
Att driva detta ställe själv och ta ansvar för och måna om personal samt gäster på bästa sätt tar mycket på krafterna så Tim funderar allvarligt på att sälja verksamheten även om han känner att detta projekt är och har varit otroligt glädjande samt lärt honom massor. Det finns en del intressenter så vi får se vad som händer med Mumsa framöver. 
 
När det gäller maten lagar de pizza på riktiga Italienska råvaror som Italienska tomater och Mozzarellaost och därmed kostar pizzan givetvis mer än en pizza med billigare ost samt tomater. Vill man ha en riktig pizza med originalingredienser får det därmed kosta. 
 
De har i övrigt moderata priser på både thaimat samt dryck. Visserligen ligger Mumsa en bit från Huay Yang men gillar man det lugna läget precis vid havet kan det vara värt resan. 
 
Jag önskar Tim lycka till oavsett vad han gör i framtiden samt stort TACK för en trevlig intervju samt för ett mycket gott kaffe! 
 
Vill du veta mer om Mumsa kan du kolla dessa länkar:
 
 
Mumsa...
 
 
Strandnära...
 
Tim med goa fina tiken One...
 
Här odlar de b la Papaya
 
 
Ett litet utegym...
 
Strandbaren...
 
 
 
En del av personalen...
 
En glad och go Tim...
 
 
 

Kommentarer:

1 Elisabet Lundqvist :

Hade tänkt bo där med min gubbe och två syskonbarn i slutet på April men det verkar omöjligt att hitta lediga bungalows då och ändå kan vi vara flexibla eftersom vi åker till Thailand 24 april och hem 23 maj .
Det är så svårt att veta när det är ledigt när man ska boka på nätet men jag kanske gör fel ☺/ Elisabet

Svar: Tack så mycket Elisabet för din kommentar och du gör säkert rätt men de kanske är fullbokade :-D Kolla på Agoda också de har bara några få bungalows :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Till Elisabet.
Om du söker via booking.com är det troligtvis så långt fram i tiden att rummen inte finns tillgängliga ännu.
Prova igen om några månader.
Tror inte de är fullbokade i april/maj.
Mumsa gillar vi.
Så skönt sitta där.
Deras pizzor är så goda.
Kram Titti

Svar: Tack Titti för din kommentar till Elisabet! Kram <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Elisabet Lundqvist :

Tack Titti och Annika för era råd, jag får nog ge mig till tåls lite grann och kolla efter jul. 😊/ Elisabet

Svar: Tack själv Elisabet och det gör du rätt i 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Mia:

Jag hoppas att det finns en lösning så att han stannar. Han är så rätt i HY

Svar: Tack Mia det hoppas jag också 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: