2019-03-09 Ännu fler mangos att skörda idag och lite om klädkoden i Thailand...

Idag var det återigen dags att plocka ner mangos från vårt eget mangoträd och det är bäst att ta dem när de börjar gulna så får de eftermogna under en mörk handduk inomhus.
 
Om man tar ner dem för sent är det risk att de spricker eller blir angripna av myror, larver eller andra insekter och då är de bara att kassera vilket är synd att behöva.
 
Rulle som är lång fick ta vår längsta stege och plocka ner de mangos som satt högt upp i trädet.
 
Nu är det bara 2 mangos kvar att skörda för den här gången men vi väntar ett par dagar med dem tills de fått mer gul färg.
 
De mangos som vi tagit ner tidigare och som varit klara att äta har varit så goda att de bara smällt i munnen. Underbart med egenodlad frukt! 
 
Dagens mangoskörd...
 
Idag blev det några timmar i trädgården och det finns alltid något att pyssla med. Det är så roligt även när solen brassar på för fullt och det är varmt som attan. För att skydda kroppen mot solen har jag jeans och tröja med långa ärmar så hela kroppen täcks samt keps på huvudet.
 
Det blir svettigt givetvis men utan skyddande kläder blir det lika varmt samt risken att bli bränd av solen är inte bra för huden och den försöker jag vara rädd om så mycket jag kan.
 
Det är bara att se hur vår områdespersonal går klädd, de har alltid heltäckande kläder på sig samt även ansiktsskydd trots skyddande hatt, just för att skydda sig mot solens starka strålar. 
 
Farangerna gör tvärtom, klär av sig så mycket de kan för att blotta huden och de har känsligare hud än thailändarna. Vem är klokast tror du när det gäller att skydda huden det kan man fråga sig. Visst det finns solkräm att stryka på men kläder är det absolut bästa skyddet.
 
Sen gäller det för de solälskande farangerna att komma ihåg klädkoden som gäller här i Thailand, på badstranden är det okej med badkläder, ingen annanstans, samt det är inte tillåtet att sola topless eller naken. När badstranden lämnas ska kläderna på så bara överkroppar eller minimala kläder undanbedes av thailändarna.
 
Det är lätt att följa den klädkod som gäller för allas trivsel och det gör kloka resenärer som tar seden dit de kommer.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en härlig lördag var du än befinner dig på vårt vackra jordklot!
 

Kommentarer:

1 Anki:

Har precis kommit hem från byn till Sverige. Har varit där 10 år. Blir förvånad att så mycket människor går halvnakna ibyn och på restauranger. Gillar inte när man sitter på restaurang i badbyxor och damer i baddräkt eller bikini. Jag tycker det är bra att du tar upp klädkoden. Det borde finnas skyltar vid restaurangerna på stranden. Bra blogg. Följer den alltid

Svar: Tack så mycket Anki för din kommentar och jag håller med dig att källkoden borde följas bättre. Tack också för att du både läser och uppskattar min blogg 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Karin:

Härligt med egen odlade mango, jag fick köpa mina för 15 kr st,dock ganska stora. Smaken kan man inte jämföra,men man får vara nöjd att de går att köpa. Det är så härligt att läsa din blogg. Trevlig helg.

Svar: Tack så mycket Karin för din kommentar och roligt att du både läser och uppskattar min blogg samt kan njuta av mango även i Sverige då det är bättre än ingen mango alls😋😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Marie o Pontus :

Mmmmm....mums va gott. Hoppas det lilla mangoträd vi planterade sist kommer att växa fort som attans....
Ha det bäst i paradiset....<3<3

Svar: Tack så mycket Marie och Pontus för er kommentar och det hoppas jag också för er skull😋 Skynda er tillbaka hem till HY och paradiset❤❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Lars:

Hej Annika. Fint at du nævner "klädkoden". Når man besøger et land bør man altid forsøge at følge landet skik. Det virker meget respektløst når nogen går rundt i badebukser/bikini i byen, på restaurant eller i butikkerne.
Desværre er det jo efterhånden ikke bare et problem i Thailand, men også mange andre lande, hvor man nu i flere europæiske byer bliver nødt til at give bøder til turister med alt for lidt tøj på kroppen.
/Lars

Svar: Tack så mycket Lars för din kommentar och jag håller med dig till fullo och trist att turister inte kan räkna ut det själva att deras beteende är respektlöst mot sin omgivning. Må så gott och tack för att du läser min blogg 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: