2023-02-03 Marklyft, trevligheter från Kahls, Semla och äntligen fredag!

Äntligen fredag och sista styrkepasset för veckan för min del på SATS. Jag har ändrat lite i min träning när det gäller marklyftet med trapen för att förbättra uthålligheten i lyften.
 
From med i måndags har jag utökat antal repetitioner men håller mig fortfarande till de maxvikter som jag hade tidigare, 55 kg (måndag), 65 kg (onsdag) och 75 kg (fredag) med frivillig ökning när det gäller maxvikten upp till 100-105 kg på fredagar. Fredagens pass kommer därmed bli det tyngsta totalt sätt och idag blev det totalt 4 050 kg.
 
Min plan är att skippa vikt över 75 kg tills jag kört fler repetitioner och 4 set istället för 3 just för att öka uthålligheten vid fler lyft. När jag märker att det händer något markant därvidlag kommer jag att öka på med enstaka vikter from 85 kg och uppåt.
 
För dagen blev det så som följer och det kändes jobbigt men mycket bra.
 
10 rep x 45 kg =450 kg
10 rep x 75 kg = 750 kg
13 rep x 75 kg = 975 kg
15 rep x 75 kg =1 125 kg
10 rep x 75 kg = 750 kg
Totalt 4 050 kg
 
Här kan jag variera om jag vill lyfta fler gånger per set om jag vill beroede på dagsformen. Kul med lite nytänkande och förhoppningsvis kommer jag att bli ännu mer uthållig samt starkare.😅 
 
Härefter blev det bål och magträning samt ytterligare tuff benträning med Rulle. Efter vårt träningspass visste vi att varsin Semla väntade där hemma som kombo till lunchfikat. Det var vi väl värda!  
 
Kamo, som är en av våra träningskompisar, har en te och kaffehandel i Kista Galleria som heter Kahls The & Kaffehandel och han berättade att han fått in ett nytt te som heter Semlete som han ville att jag skulle testa vad jag tyckte om det.
 
Efter träningen besökte jag därmed hans lilla butik och fick provsmaka teet. Det är ett svart te med smak av amaretto för rätt touch av mandel, vanilj och grädde samt varsamt kryddat med kardemumma. Det var mycket gott och den snälle generösa Kamo bjöd mig på 2 hg av detta te samt 2 inslagna chokladpraliner.
 
Stort TACK Kamo för det!
 
2 hg Semlete och 2 stycken smarriga choklad praliner 
 
 
Dagens mumsiga Semla som vi är väl värda efter dagens tuffa styrketräning😋
 
Stort TACK för alla trevligheter som dagen har bjudit på och till dig min bloggläsare önskar jag en trevlig fredag samt helg!
 
 


Kommentera här: