2024-06-30 Härlig långis med mysigt sällskap, 15,10 km...

Idag skulle det enligt väderprognosen börja regna rejält vid kl.13 tiden så det var bäst att passa på att ta en långis innan dess och Maria och Luna gjorde mig sällskap från Igelbäckens Naturreservat där vi träffades för att ta en runda där tillsammans. 
 
Vi skiljdes sedan åt och Maria och Luna åkte hem till sig och jag tog en lång omväg hem via Järvafältet för att öka på sträckan i några kilometer.
 
Eftersom jag kör med periodisk fasta på bara vatten på torsdagar och söndagar i minst 22 timmar räknat från dagen innan, känns det skönt att göra av med den extra energi som fastan åstadkommer. Detta mår jag verkligen bra av att vila magen rejält från föda av alla de slag förutom vatten under så många timmar. Då min kropp är så van vid dessa matuppehåll känns det inget speciellt konstigt och eventuellt lite kurr i magen dämpas med vatten. 
 
Innan jag började med denna periodiska fasta två dagar i veckan kunde jag emellanåt känna av jobbiga blodsockerfall som gjorde mig yr och kallsvettig om jag inte fick mat eller någon annan form av näring under dagen efter x-antal timmar men dessa fenomen har helt slutat efter att jag började med denna periodiska fasta.
 
Det är bara nyttigt, om man nu är frisk i övrigt, att rensa ur kroppen och det är inte farligt att inte äta på flera dygn. Läkarnas tumregel för hur länge en välnärd vuxen människa överlever utan att äta är 40 dygn bara så ni vet😊... så med tanke på det är min fastetid på ca 22 timmar inte särskilt märkvärdig. För att hålla kroppen igång och slippa tänka så mycket på näring eller inte etc är det toppen för mig att gå långa promenader.
 
Jag fastar inte för att jag känner något behov av att gå ner i vikt, det behöver jag inte, däremot för att hålla kroppen i trim och att jag faktiskt mår bra av det.
 
https://medisera.se/periodisk-fasta-sa-paverkas-halsan/
 
Väderprognosen via Google stämde bra så det började regna rejält efter klockan 13 men då var jag redan hemma.😊
 
Stort TACK till mina Älskade Maria och Luna för delvis sällskap på min långis samt för allt det goda i övrigt som jag får njuta av och ta del av i livet. Till dig min bloggläsare önskar jag en skön söndag!
 
Dessa fina barkbåtar finns lite här och där i denna skog.... 
Ängsnäva med krypbesök...
Åkervädd
Maria och Luna i Igelbäckens Naturreservat
Härliga marker
En tvillingtall
Upp på de högre höjderna
Maria har fotat mig
Mina sköna nya Crispi vandrarskor och ullstrumpor
Bläbären har börjat komma...
Vackra fina goa Luna
Myskmalva
Sommaräng på Järvafältet
Gullkrage
Prästkrage
Vårt vacka Kista Torn och eftersom vi bor högst upp på gaveln kan vi se hit därifrån...
Dagens runda
 
 
 
 

Kommentera här: