2012-03-17 Vattenfallen Namtokkhaolan strax utanför Tap Saké på gränsen mot Burmabergen - Rolig MC-utflykt

Rulle, jag samt Lotta och Bosse tog en MC-tur till vattenfallen strax utanför Tap Saké mot Burmabergen, man kör in från norra U-svängen i Tap Saké på landsvägen vid Yamaha, och man kör på tills man kommer till en pytteliten rondell, där tar man av till höger mot Namtokkhaolan. Sista biten, om ett par km gick över i en grusväg som var relativt svårkörd pga regnfåror, lös sand, mer eller mindre stora stenar etc. men våra PCX klarade det galant.

Det är det som är så spännande att ta sig själv till olika mål och då helst med MC där man är med hela tiden och känner dofter och olika grader av värmeskikt etc. Att puttra fram i en bil med AC ger inte alls samma känsla av resande tycker jag. 

Det viktigaste för oss är inte målet utan även resan dit. Kul att få kämpa sig fram lite till målet för då ingår både målet och resan dit som ett äventyr i sig och det är det vi sedan minns. 

Näväl, när vi väl kom fram till utgångsplatsen för vattenfallen var det otroligt vackert där och även omgivningen runt vattenfallen. Det var en massa ödlor som sprang omkring och personalen matade dem så de var väldigt aktiva.  


Söta ödlor









Nu är det lite överdrivet att kalla det lilla blygsama vattenflödet för vattenfall då det är torrperiod och har därmed inte regnat tillräckligt för att det ska bli "riktigt" häftiga vattenfall. Oavsett det var det mycket vackert och rent och snyggt. Det är välorganiserat med en väl upptrampad stig mellan "fallen" och hela platsen andas fridfullhet. 

Vi knallade på men hann inte hela vägen upp till sista "fallet" då Lotta och Bosse var tvungna att vara hemma senast kl. 15.00. Hit återvänder vi gärna med en fikakorg.




















Långt upp i djungeln hörde vi stoj och glada tillrop och det var ett gäng grabbar som hoppade i plurret och badade i det svala vattnet.




Grabbgänget som badade och hade kul i det svala vattnet innan vi kom och "störde".




En häftig bambuväxt på andra sidan bergsstupet




Jag nöjde mig med att svalka fötterna...


Rulle på den "småjobbiga" sandvägen när vi precis lämnat vattenfallen



När vi kom till HY igen efter denna lilla roliga utflykt handlade jag lite prylar hos Ken (som öppnat den nya affären på Lotusvägen). Han hade fått tips från någon farang att skaffa vin- och champagneglas och det hade han gjort.

Till en början kan det hända att affären är stängd emellanåt då han är i Bangkok för att beställa och hämta hem de varor som han kommer att sälja i sin butik. Han fick lite tips på varor av mig som jag tror vi faranger kan vara intresserade av som myggspiral och myggspray (för kroppen), stearinljus av olika slag och vattenkannor i olika storlekar samt typ vinglas i plast etc. och Ken blev glad över tipsen och noterade detta.

Ken vill alltså gärna ha fler tips så vill du påverka utbudet så har du möjlighet till det. 

Kvällsmålet avnjöts på Jacks tillsammans med Eva och Lennart efter en liten GT på deras altan. Det var en hel del matgäster på Jacks, servicen var mycket bra och vi var alla överens om att våra respektive thaimatsrätter var suveränt goda och vällagade. 

När vi anlände till Jacks pratade jag lite med Jacks dotter som "tagit över" stället och även Jack och jag beklagade den hemska händelsen som skett på deras Resort, när det gäller rånmordet på det stackars paret. Det är ju faktiskt inte Jacks Resorts fel att det som inträffat skett och jag önskade dem lycka till i fortsättningen.

Jacks dotter berättade att de förstärkt säkerheten på resorten samt vidtagit en del andra åtgärder för att öka tryggheten. Deras serveringspersonal och kock tycker vi gör ett kanonjobb, trevligt bemötande, snabb service och god mat. Jacks restaurang med stor mysfaktor samt deras läge vid havet är också oslagbart. Mer än så kan man inte önska sig!

Stort tack till Lotta och Bosse för en kul och härlig MC-tur och Eva och Lennart för en mycket trevlig kväll!