2014-12-21 Yellow-Vented Bul-Bul i väntans tider...

En av våra Yellow-Vented Bul-Bul, som bukar hålla till i vår trädgård, väntar på tillökning och har byggt sitt bo i vår hängväxt på altanen. Efter en försiktig koll när mamma Bul-Bul var borta från boet noterade jag att det ligger två små ägg där.  
 
Bul-Bul´ en verkar inte särsklit rädd av sig då den kan bygga bo precis där vi vistas så mamman litar tydligen på att vi inte ska göra något illa. När växten behövde vattnas låg hon bara där och tittade på mig när jag försiktigt hällde vatten ur vattenkannan på jorden ett par decimeter från henne. Nu passar jag dock på att vattna när hon inte är där.
 
Det ska bli roligt att se när ungarna är kläckta och om paret låter dem vara kvar där då tills de är flygfärdiga.
 
Mamma Bul-Bul ruvar på sina två ägg
 
 
Bonära kan man verkligen säga...
 
Vi önskar Bul-Bul paret lycka till!  

Kommentarer:

1 Christina S:

Förunderligt att fågeln lägger sina ägg i din klängväxt! Ska bli spännande att höra om de också kläcks.

Svar: Tack Christina och visst ska det bli spännande och se hur det går med det!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Eva:

Hej vi hade ett fågelbo i våran Krotonhäck i våras, strax innan vi åkte till sverige. Fågel hdeb byggt utanför ett fönster så vi kunde se in i boet innefrån!

Svar: Tack för din kommentar Eva och visst är det häftigt!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 krulli:

Hej. Vilken trevlig blogg du skriver.ni verkar ha ett trevligt liv i Thailand. Själv bor jag i Malaysia sen knappt ett år. Lever enkelt i Pantai cenang på Langkawi. :)

Svar: Tack så mycket Krulli för din kommentar och vad roligt att du uppskattar min blogg! Kul att du bor i Malaysia, vi kommer att åka dit i mars med våra MC och stannar väl ett par veckor på mysiga ställen på västsidan, Vi har aldrig varit där så det ska bli spännande att se oss om och framför allt se Penang. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: