2014-03-31 Vad händer i Huay Yang då? Jo både det ena och det andra...

På långisen idag var vi många som gick, Ulf, Berit, Lotta, Eva och Lars och Huay Yang har mycket att se och bjuda på om man vill.
 
Den blivande restaurangen på Lotusvägen (Lustiga huset) har fått vackert rödmålade pelare och de håller på för fullt med att göra om inredning och fixa till uteplats etc. Jag kommer att återkomma med fler bilder efter hand framöver.
 
Renovering av den kommande nya restaurangen (Lustiga huset) på Lotusvägen.
 
Efter att ha lämnat Eva och Lars vid Van Ravi på gick jag och kollade läget på dels Huay Yang Pizza & Guesthouse samt vad som händer på Viphanai´s nybygge av lägenhetshuset samt villorna, Blue Marin.
 
Bygget är i full gång...
 
 
 
 
 
En glad grabb som ibland får ett litet uppdrag på bygget...
 
 
Ett par glada kvinnor som är på gång att fixa till skjul för byggpersonalen att hålla till i...
 
En stenkast därifrån ligger Huai Yang Pizza och jag passade på att kolla hur Richard och Mama har det på sin Pizzeria/restaurang och lilla Guesthouse. ...
 
Mama och Richard var vänliga och bjöd mig på vatten och mango under pratstunden
 
 Vi hade ett långt och trevligt samtal och både Richard och Mama såg ut att må bra och tyckte det var skönt nu att varva ner efter högsäsongens stress och jäkt, framför allt under december och januari. Nu börjar lugnet att infinna sig i byn när både de flesta husägare och "turisterna" lämnat HY och åkt hem till sig. De kommer att hålla öppet hela lågsäsomgen utom någon vecka i samband med Songkran för att få lite semester tillsammans.
 
Det är ingen dans på rosor att ha restaurangverksamhet i byn och framför allt inte att ha en Pizzeria där det tar tid att fixa pizzorna, främst när det är ett stort sällskap och alla vill ha pizza. En del gäster kan bli lite väl otåliga och har kanske svårt att förstå att det tar den tid det tar och det är bara Mama som lagar pizzan. De har även thaimat på¨menyn och det går givetvis fortare att laga.
 
De stänger restaurangen kl. 22.00 men flera gäster dröjer sig kvar och dricker öl etc flera timmar efter stängningsdags. När Richard skickat hem sin personal vid 22 tiden är han själv kvar tills gästerna har gått. 
 
De jobbar sju dagar i veckan, många körningar till Hua Hin (12 mil) för att handla ingredienser till pizzorna etc.
Det kan därmed kännas lite slitigt i mellanåt, de känner att de får dåligt med tid att rå om varandra och humöret kanske därmed inte alltid är på topp. Framför allt inte om de känner att de får obefogat klagomål från en eller annan kund. De kommer dock att köra på i vart fall så länge de orkar och känner att det är värt allt slit.
--------------------------
Under samtalet ringer Rulle och meddelar att gasen är slut och ber mig fixa en ny gastank på vägen hem. Det var en lätt match då affären på hörnan (Lotusvägen/Mellanvägen) har nya fyllda gasbehållare. Jag köpte därmed en ny behållare om 390 baht som affärsägaren körde hem till oss i sin Saleng och jag fick åka med. Han fick vår tomma behållare i utbyte. 
 
 
 
Det blev en händelserik dag idag - också och än är den inte slut..... 

Kommentarer:

1 Elin:

Under vår vistelse i HY i februari besökte vi den restaurangen nga ggr & blev alltid mkt vänligt bemötta & trots att vi var ett stort sällskap varje gång så hade personalen full koll & såg till att alla fick mat mer el mindre samtidigt. Jag kan varmt rekommendera stället & hoppas att det finns kvar när vi kommer nästa år igen!!

Svar: Tack Elin det var roligt att höra och gör med all säkerhet Richard och Mama mycket glada. Vi har också ätit där och varit mycket nöjda:-))
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Linda:

Är lustiga huset där bredvid lotus 1? Pokäd

Svar: Ja det stora mellan järnvägen och Lotus 2- PoK Äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: