2015-03-01 Vilken härlig invigning av Karin & Kjelle Bergqvist pool!

Vilken succe! En mycket glad Kjelle och överlyckliga ungar! 
 
Invigningen startade kl. 13.00 men redan vid kl. 12.30 hade flera faranger samlats för att vara med på invigningen av Karin & Kjelles pool.
 
Alla fick dock ha tålamod och vänta till kl. 13.00 då man främst väntade in thailändarna och deras barn. Poolen är ju byggd i första hand för de thailändska barnen i Huay Yang och för att lära dem att simma samt få en sund vattenkontakt.
 
Kjelle befarade att om man släppte in farangerna först på poolområdet kanske thailändarna skulle bli för generade eller blyga och kanske inte vilja gå in på poolområdet. Karin och Kjelle bjöd på kalla drycker samt på glass från glassmoppen som han bett komma inför invigningen. Han uppmanade alla att mingla i väntan på att thailändarna skulle komma och strax efter kl. 13.00 kom både barn och vuxna.
 
I väntan på att främst de thailändska barnen ska komma och inviga poolen...Glass som Karin och Kjelle bjöd på till alla som ville ha och det fanns även thailändsk glass som polischefen bjöd på... 
 
Här uppvaktas Kjelle med en vacker orkide i kruka från Thomas, Niina, Sören, Devin och Delroi. Kjelles lilla son Leo vill tydligen att pappa ska sluta ställa upp på att bli fotograferad ideligen så han rycker och drar i pappas ben...Det är inte så lätt att vara kändisson kan jag tänka...
  
Christer överlämnar ett paket till Kjelle som innehåller uppblåsbara flytkuddar för armarna och som barnen ska kunna använda i poolen...  En bra present som kommer att komma väl till pass...
 
Här presenterar Kjelle sin nyanställda Took som ska ansvara för Simklubben och han överlämnar sedan en Ipad till henne som present och som hon kan nyttja både i jobbet och privat.
 
En glad Kjelle och Took som blir mycket glad över presenten... 
 
Här känns det skönt att sitta i skuggan i väntan på att barnen ska hoppa i plurret...
 
 
En glassglad flicka som också väntar på att få bada...
 
 
En av de simkunniga killarna som ska vara med och lära barnen att simma. Han kommer från grannfiskebyn Sarun söderut...
 
Kjelle omgiven av Huay Yangs turispolis samt polischef som är mycket nöjda med Karin och Kjelles initiativ för Huay Yangs barn och vuxna som nu har möjlighet att lära sig simma.
 
Ett par tre farangbarn hoppade ner i poolen och även Kjelle och sedan dröjde det inte länge innan även thaibarnen hoppade i och att beskåda denna glädjeyra är obetalbar. Barnen hojtade och tjoade av glädje och för mig finns inget bättre än ljudet av glada och lyckliga barn! 
 
 
 
Karin hjälper en liten flicka att flyta på vattenytan...
 
Kjelles dröm om en välfylld pool av glada thailändska barn är nu uppfylld med råge...  
 
 
Bilden talar för sig...
 
Lycklig mamma med sitt barn...
 
 
 
 
 
 
 
En upprymd Leo med en glad pappa Kjell
 
 
Här kryllar det av badglada barn...
 
 
 
 
 
 
 
Lek, vår tvätterskas dotter var överlycklig och hon har aldrig fått tillfälle bada i en pool förut...
 
Tack vare Karin och Kjelles initiativ att bygga denna pool har nu både hon och övriga barn i Huay Yang fått en stor chans att lära sig simma och få respekt samt ha roligt i vatten.
 
Barnen nu har också tillgång till Svenska Skolans pool när de inte använder den till sina elever. Nu får vi hoppas att de även får tillgång till den poolen när Svenska Skolan stänger för säsongen i slutet på mars.
 
På onsdag kommer den proffsiga simläraren från Hua Hin som ska undervisa de blivande simlärarna i Huay Yang och han ska under tiden bo i Karin och Kjelles lägenhet på Dolphin. Karin och Kjell bjuder honom på både boende och matpengar.
 
Ibland funderar jag på hur Kjelles stora hjärta får plats i hans kropp!
 
Tack för en fantastisk invigningsdag och att jag fick vara med och uppleva denna gränslösa glädje från barnen och deras föräldrar samt den otroliga generositet från Kjelle och Karin!
 

Kommentarer:

1 Ingvor:

Tack bästa Annika för att du berättade med filmklipp och bilder från invigningen av Kjelles och Karins Pool. Underbart med alla dessa glada barn och vuxna. Det vart verkligen en lyckad invigning. Ja! Kjelle och Karin har verkligen ett hjärta av guld.
Hälsar Ingvor och Kenth från ett grått Kristinehamn

Svar: Tack själv goaste Ingvor och Kenth och jag är så glad över att vi har Kjelle och Karin i Huay Yang som fantastiskt goda föredömen med så stora hjärtan! De behövs verkligen här för att väcka andra goda hjärtan till liv! Kram till er båda :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Sissi på jasmin:

fantastiskt gjort! Hjärtan av guld, var på plats och såg de glada barnen 😍

Svar: Jag håller med dig Sissi och visst var det häftigt med alla dessa glada barn!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 GunBritt:

Idag har det varit en väldigt viktig dag för framtiden för denna lilla fantastiska by.det ska bli trevligt att se hur många barn som lärt sig att simma under denna sommar.
Men vilken annan fest har det varit i byn under denna helg.
Vi som bor på Willa Maris har hört fest hela dygnet från ifredags och fram till nu 22.30. Vid 20.00tiden såg vi ett fantastigt fyrverkeri

Svar: Ja GunBritt det håller jag verkligen med dig om och jag är lika nyfiken som du hur många som äntligen kommer att lära sig simma. det har varit en gigantisk bröllopsfest strax ovanför Jacks Beach i dagarna tre, precis som en riktig fest ska vara med buller och bång och ett häftigt fyrverkeri. Stort grattis till brudparet!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Sanna:

Vilken härlig invigning!
Tack till dig Annika som ger oss möjlighet att ta del av invigningen.
Förstår att det är väldigt tidskrävande att uppdatera bloggen, men vi är väldigt tacksamma här hemma i kalla Sverige.
Kram Sanna

Svar: Ja Sanna den var fantastisk och tack så mycket för att du läser min blogg och jag är så glad för din uppskattning av den! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Titti:

Underbart se alla glada barn.
Härligt!
Kram Titti

Svar: Ja det var det verkligen Titti! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Anonym:

Vad ska man säga
Kung Kjelle med fru
Det finns hopp om framtiden
Blir glad på riktigt
Johan

Svar: Det räcker bra det du skrev Johan, jag håller med dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 s p i n d e l t j e j e n:

Åh vilket fint initiativ!!
Kjelle är så himla lik en läkare som jag jobbade med förr som tyvärr inte finns längre =( De var lika som enäggstvillingar!! Bara det att vår fina läkare bröt på finska, annars hade man nog inte kunnat ta skillnad :)

Svar: Tack för din kommentar Spindeltjejen och jag håller med dig samt vad roligt att dina fina minnen väcks av Kjelle pga deras likhet!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Jenny:

Heja Kjelle och Karin, det här blir man så grymt glad av!

Svar: Tack Jenny för din kommentar och jag håller med dig, att bara se barnens glädje var svar nog!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Anton:

K o K har verkligen ett hjärta av guld! All heder till deras initiativ o kreativitet.

Svar: Ja håller med dig till 200 % Anton!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Birgitta S:

Hej!
Vilka härliga bilder och vilken glädje! Kjelle och Karin har verkligen gjort en fin insats för de som bor i byn.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och jag håller med dig till 200 %!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

11 Anna, New York – My Bite of the Big Apple:

Men åh, vilket underbart projekt! Härligt att du lade upp filmer också, så man kan ta del av glädjen. Det tog en stund innan jag fattade vilken Kjelle det var men så kände jag ju igenom honom! Fantastisk insats. :)

Svar: Tack så mycket Anna för din kommentar samt respons och vi är verkligen stolta att ha både Kjelle och Karin i byn då de gör så mycket gott här för thailändarna!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

12 Cathrin:

Åååh…! Så jätteroligt att få se alla härliga bilder och ta del av dina rader kring invigningen. Vi missade den ju med en enda futtig vecka…, men nu fick vi vara med på det här viset istället.
Det är ett så härligt initiativ detta! Värmer långt in i hjärtat. Hoppas det får många ringar på vattnet.
Allt allt gott till er i Huay Yang från oss. Mats, Cathrin & Lisa

Svar: Tack snälla Cathrin för din kommentar och jag saknar dig på långisarna :-D Detta fina initiativ är förhoppningsvis bara början på en ännu bättre relation mellan faranger och thailändare. Vi faranger har allt att vinna på att ge något tillbaka för bybornas gästfrihet. Allt gott till er också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

13 Kristina:

Hej Annika! Vilka fantastiska bilder! Jag skulle gärna vilja låna några och posta på vår Facbooksida. Är det ok? Hälsar Kristina, Winbergtravel

Svar: Hej Kristina, Tack för din kommentar och det okey att låna de bilder du gillar. Tala gärna om att det är mina bilder samt även kul om du gör reklam för min blogg.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: