2017-04-25 Idag beställde jag nya glasögon av Jirawat Optical i Huay Yang,..

Idag tog jag med mig mitt synintyg, som jag fixade nyligen på Synsam i Stockholm, till Jirawat Optical och nu blir det lättare för Jirawat att beställa de glasögon som jag behöver enligt intyget.
 
Det blev 2 par, ett par progressiva med kodakglas i bästa kvalitet, typ t ex Hoya men billigare + märkesbågar samt nya glas till mina befintliga bågar för läsning och datorarbete.
 
I början på nästa vecka kommer de att vara klara för avhämtning och då byter Jirawats make Phatthanum även glasen på mina befintliga bågar som tar ca 1 timme. 
 
Nu får jag precis de glasögon som passar mig bättre då jag fått något sämre syn med åren, både nära och på avstånd samt att jag astigmatism, ett slags brytningsfel främst i höger öga att ta hänsyn till.
 
Härligt att ha en duktig optiker i Huay Yang och genom åren har både Rulle och jag fixat våra glasögon hos dem. Rulle hittar dock inga bågar som passar hans ansikte och huvudstorlek så dem köper han i Sverige och tar med sig till Jirawat så beställer de glasen och monterar i bågarna. Det är bra att veta om man har sina favoritbågar eller inte hittar det man söker i Jirawats breda sortiment som har mest märkesbågar i bra kvalitet. 
 
Som jag tidigare skrivit i mitt inlägg den 27 mars 2017 http://annikathailand.blogg.se/2017/march/2017-03-28-for-syns-skull-synsam.html kan de bara få fram synskärpan med sin apparatur och har inga möjligheter att kolla trycket i ögonen eller se det finns någon ögonsjukdom som t ex starr. 
 
Vill du ha optimala glasögon som synhjälp behöver alltså Jirawat ett synintyg från optiker i t ex Sverige eller intyg från ögonläkare i Thailand (Bangkok Hospital)
 
Jirawat och Phatthanun
 
Jirawat Optical i Huay Yang
 
Jirawat Optical snett nedanför Si Shop...  
 
 

Kommentarer:

1 Marianne:

Hej. Förstår av bloggen, att ni har haft en underbar resa och vistelse med era nära och kära.
Nu ser jag framemot information från 2"byn"

Hur lång tid tar det att få ett par glasögon, hinner de blir klara på 2 veckor? Vet du ungefär kostand för bågar och progressiva glas. ( Mellan tummen och pekfingret).

Svar: Hej Marianne och vi har verkligen haft en mysig resa tillsammans hela Fina Familjen :-D Det tar en knapp vecka att få beställda glasögon och det går inte för mig att svara på till vilken kostnad bågar och progressiva glas kostar då det beror på vilka bågar samt vilka glas man väljer. det finns många faktorer att ta hänsyn till samt ev rabatter på bågar som Jirawat kan lämna t ex. Bäst att kolla på plats :- D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina:

Jirawat känns som att hon gör ett bra jobb. Jan har köpt glasögon där, är jättenöjd. Kanske inte superbilligt, men bra grejor. Kan rekommenderas!

Svar: Det tycker jag också Christina och hon kan inte påverka de fasta priserna från de som tillverkar glasen bara ge rabatt på tex bågar. Priserna på Hoyas och Varilux jämförelsevis med Kodak, som hon nu börjat med, är stor skillnad fast det enligt henna håller samma goda kvalitet. Bra för oss kunder.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: