2017-02-19 Vilket härligt badliv på Kjelle och Karins Simklubb för barnen från Karenfolket i Tigerbyn

Strax efter kl 13.00 anlände drygt 20 barn från Karenfolket som bor i Tigerbyn på gränsen till Burma för att få bada, leka och stoja i Karin & Kjelles pool som de byggt för att de thailändska barnen ska ha möjlighet lära sig att simma och veta hur man beter sig i vattnet för att överleva om man ofrivilligt hamnar i vattnet.
 
 
 
Kjelle Bergqvist med ett hjärta av guld...
 
Det dröjde inte länge innan det var full fart på badandet och de flesta barnen kunde simma mer eller mindre bra eller hantera badandet med hjälp av de flytetyg som finns att tillgå vid poolen.
 
Det är andra gången dessa barn från Tigerbyn är här i Huay Yang för att få bada. leka och stoja i Kjelles och Karins pool. De har lärt sig simma mer eller mindre bra i den flod som ligger nära deras by i närheten av Burmagränsen. 
 
Ett mycket uppskattat och fint initiativ av Kjelle och Karin som båda har ett generöst hjärta av guld! 
 
 
 
 
 
Badglädjen är stor hos alla barnen det är lätt att se...
 
 
 
 
Här i skuggan sitter barnens sällskap och tittar på...
 
Kjelle och Karin har bett glassmoppen att komma dit för att bjuda alla barnen och deras sällskap på glass och det är självklart populärt. 
 
 
 
När barnen har fått nog av lek och stoj i poolen kommer de att åka till Marli Garden för att bjudas på mat. Härefter skjutsas de tillbaka till Tigerbyn igen och får säkert med sig roliga minnen av sin dag i Huay Yang tack vare Kjelle och Karin.
 
Stort tack för att jag fick vara med och ta del av denna stora glädje som alla barnen visade och en stor eloge till Kjelle och Karin för att ni bjuder på detta och är så otroligt generösa och osjälviska! 
 
 

Kommentarer:

1 Christel:

Det är helt fantastiskt gjort av Kjelle o Karin. Jätte kul att du skriver om allt som händer i byn. Det är ett måste att läsa din blogg varje dag

Svar: Tack så mycket Christel för det och visst är Kjelle och Karin fantastiska!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 phiah:

Finfint är det, tack för rapport :)

Svar: Visst är det finfint Phiah och tack själv för din kommentar!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Ann-Britt:

Hjärtan av guld! Det kan man verkligen säga att Kjelle och Karin har! Förstår att barnen älskar att få en härlig dag i deras pool. Så viktigt för barnen att bli vana med vattnet och kunna lära sig att simma!
Sedan som grädde på moset få båda glass och en god middag som avslut på deras dag!

Så roligt att det finns riktiga eldsjälar som hjälper till med något så viktigt som att lära sig att simma!
Kul att du var med och dokumenterade barnens fina dag!

Kram<3


Svar: Tack så mycket Ann-Britt för din kommentar och respons på mitt inlägg! Ja Kjelle och Karin är verkligen unika i sitt slag med sina stora hjärtan och generösa attityd för att hjälpa samt skänka glädje och lycka till de som behöver hjälp och stöd i olika sammanhang. Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 svein:

Utrolig flott gjort, ord blir av og til litt fattige :)

Svar: Jag håller med dig Svein till 200 %! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: