2017-02-23 Roligt att återigen träffa Krupayu idag på Kjelles & Karins simklubb...

https://www.facebook.com/krupayuswim/
 
Kjelle Bergqvist och Krupayu, även kallad Mr Storm eftersom han är så intensiv och energisk i sitt sätt och Krupayu är dessutom otroligt trevlig så det var roligt att träffa honom igen.
 
Krupayo (= lärare Payu) är otroligt pedagogisk och duktig och jobbar som simlärare i Chiang Mai. Han kom i tisdags till Huay Yang och till Kjelles & Karins Simklubb för att visa simskolans simlärare Pon, Minn mfl lite ny simteknik tillsammans med några elever. De lär sig tekniken blixtsnabbt och efter att Krupayu visat hur de ska göra gör de i princip det som han har visat direkt.
 
Krupayu...
 
Krupayu och Mint som är 10 år och jobbar som simlärare på simskolan på Kjelle och Karins Simklubb
 
När Simklubben startade i mars 2015 hade Mint aldrig varit i närheten av en pool, var rädd för vatten och kunde definitivt inte simma. Efter några dagar simmade hon som en fisk helt utan rädsla och sedan drygt ett år är hon nu en av simlärarna där.
 
Vilken fantastisk utveckling och det tack vare Kjelle och Karins initiativ att starta denna Simklubb genom att bygga en pool på deras egen tomt just för de thailändska barnens skull.
 
Samling för information av Krupayu
 
Krupayu lämnar Huay Yang i morgon bitti för att åka hem till Chiang Mai så det var sista dagen för honom på simskolan idag. Kjelle & Karin bjuder ner honom till simskolan i Huay Yang för att han ska vidareutbilda simlärarna och hela verksamheten fungerar hur bra som helst och fler och fler barn lär sig att simma.
 
Ett fantastiskt projekt som initieras av godhjärtade Kjelle och Karin för att de thailändska barnen ska kunna lära sig simma eller lära sig att hantera en situation där de hamnar ofrivilligt i vattnet. På det här sättet förebygger man drunkningsolyckor så mycket som möjligt.
 
Tack för att jag fick medverka idag och återigen med egna ögon se Krupayus pedagogiska teknik och jag önskar honom trevlig resa hem till Chiang Mai i morgon och hoppas vi ses snart igen. Till de hjärtevärmande paret Karin och Kjelle önskar jag fortsatt lycka till med det lyckosamma simskoleprojektet. 
 
Om du vill lämna bidrag till Karin & Kjelles simskola kan du göra det via ett konto i Kasikorn Bank, 133-2-45502-4, kasithbk, Prachuap Khiri Khan. Märk insättningen med KK Simklubb. 
 
 

Kommentarer:

1 Marianne:

Kan inte annat säga än att det är underbart med människor som har hjärtat på rätta stället!

Svar: Jag håller med dig Marianne till 200 %!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anne:

Vilket fantastiskt initiativ av Mr Storm:))!! Så viktigt att barn lär sig simma! Och så blir jag så glad och varm i hjärtat av att läsa om din kärleksfulla omsorg om alla 'dina' hundar!! Beundrar verkligen alla er som bryr er om och praktiskt handlar när djur far illa på olika sätt! Ha det fortsatt gott!

Svar: Ja Anne det är verkligen ett behjärtansvärt projekt som Kjelle och Karin startat och som de involvetat Mr Storm i samt roligt att du blir så glad över mitt pyssel med "mina"vovvar i byn. De är ju en så stor glädje för alla oss som gillar djur av alla de slag att vi kan göra något tillbaka till dem alla och det är ju det minsta vi kan göra :-D <3 Ha det fortsatt gott du också! .
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: